Σε συναγερμό εξακολουθεί να βρίσκεται το νησί της Χίου λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε γύρω στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης και συνεχίζει να κατακαίει ότι βρεθεί στον διάβα της. 

Ήδη έχουν εκκενωθεί δύο οικισμοί, αυτός της Κατάβασης, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε και η φωτιά, καθώς και ο οικισμός της Σιδηρούντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το site astraparis.gr, οι δυνατοί άνεμοι σπρώχνουν προς εκείνη την πλευρά τη φωτιά και, παρά το γεγονός ότι είχε καεί όλη η περιοχή στην πυρκαγιά του 2016, η φωτιά βρίσκει έδαφος και καύσιμη ύλη και προχωρά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αμανής Κυριάκο Ζωάνο, η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη λόγω και των ισχυρών ανέμων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το έργο των ανδρών της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα επτά μποφόρ. Οι δυνάμεις της υπηρεσίας ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν στο σημείο 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 ελικόπτερα και 7 αεροπλάνα ( 2CL 215, 2CL 415, 2 PZL, και το BERIEV -200).

Στην κατάσβεση συμμετέχει και το θηριώδες ρωσικό αεροσκάφος τύπου Beriev Be-200. Το Beriev-200 έχει αποδείξει, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στη Ρωσία. Είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους ύδατος.

 

Με πληροφορίες από xiakoslaos.gr, politischios, astraparis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης