Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας 

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου «Διαγόρας», μετά τη σχετική σύμβαση έργου που υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α) Πρόκειται για την Α΄ Φάση -ακολουθεί και δεύτερη -εκτέλεσης αναγκαίων εργασιών για τη συντήρηση του ιστορικού γηπέδου, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης εντός και εκτός συγκροτήματος. Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία «Σταμάτης Λινάρδος και ΣΙΑ Ε.Ε», με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών να καθορίζεται στους 4 μήνες. 

Β) Επιπρόσθετα τις επόμενες ημέρες ξεκινά η εκτέλεση του έργου «Διαγραμμίσεις οδών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στην πόλη της Ρόδου», σε κόμβους, σχολεία και σε σημεία του οδικού άξονα που κρίθηκε αναγκαία η διαγράμμιση των οδοστρωμάτων, με πρόβλεψη για άτομα με Ειδικές Δεξιότητες (ΑΜΕΑ). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 74.400 ευρώ, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους. Ανάδοχος είναι η εταιρεία «Λεριάς Γρηγόρης και ΣΙΑ Ε.Ε» και ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης των εργασιών έχει καθοριστεί στους 12 μήνες, με τη δέσμευση του εργολάβου να ολοκληρώσει και να παραδώσει άμεσα το έργο προς χρήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γ) Η τρίτη κατά σειρά σύμβαση έργου που υπέγραψε ο κ. Χατζηδιάκος και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, αφορά τη Δημοτική Ενότητα Λίνδου και συγκεκριμένα την «Κατασκευή πεζοδρομίου παραπλεύρως του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή Κράνα και τη διευθέτηση οδού στους Πεύκους της Δ. Κ Λίνδου» προϋπολογισμού 35.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου, ανάδοχος εργολάβος έχει αναδειχθεί η εταιρεία «Κορκίδας Γ. Ανδρέας» με τη δέσμευση να παραδώσει το έργο προς χρήση σε 90 ημερολογιακές ημέρες. 

«Καθημερινά υπογράφονται οι συμβάσεις των διαγωνισμών που ολοκληρώνονται και αφορούν μικρά και μεγάλα έργα, τα οποία είναι καθοριστικής σημασίας για την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της πόλης και των χωριών» σχολίασε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρόδου και συμπλήρωσε: «Την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν τρεις νέες συμβάσεις για ασφαλτοστρώσεις στην πόλη και στις δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας και δύο εργολαβίες αποκατάστασης αύλειων χώρων σχολικών κτηρίων εντός και εκτός πόλεως».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης