Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018, 12:57
Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες. Με έκτακτο δελτίο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι οι καιρικές συνθήκες θα παραπέμπουν σε χειμωνιάτικο σκηνικό και θα επηρεάσουν αρχικά τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

- τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν:

α) από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα), την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν την κεντρική και την ανατολική Στερεά

β) μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (11-01-18) τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

- τις παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1.000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Παγοποίηση (βράδυ Πέμπτης)

Ριπές ανέμου (μεσημέρι Πέμπτης)

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή (12-01-2018) από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν:

- την Παρασκευή τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία

- το Σάββατο την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε περιοχές:

α) της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής

β) της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400 - 600 μέτρα) το Σάββατο.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι και οι θυελλώδεις βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και πιθανόν 9 μποφόρ στο Αιγαίο το Σάββατο.

Επισημαίνεται ότι παρά τη σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη (16/01).

Τύπος υετού (βράδυ Παρασκευής)

Χιονόπτωση (ξημερώματα Σαββάτου)Βροχόπτωση (Τετάρτη και Πέμπτη)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018, 14:03