Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν οι λοιμωξιολόγοι μέσω τηλεδιάσκεψης, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, μετά το θλιβερό ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, ενώ αναμένεται να εισηγηθούν νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή πρόκειται να εισηγηθεί να περάσει η Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο» επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου), μετά τα σημερινά 384 κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, νέα μέτρα τίθενται στο τραπέζι και για την Αττική μετά τα σημερινά 419 κρούσματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκεται πλέον το θέμα του κλεισίματος της εστίασης στις 21:00, ενώ εξετάζεται ακόμα και το «λουκέτο» σε περιοχές με μεγάλη επιβάρυνση. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξετάζεται και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας εκτός νομού. 

Άλλες πάλι πληροφορίες κάνουν λόγο για απαγόρευση της κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30 που ισχύει έως σήμερα. 

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί με χαρακτήρα κατεπείγοντος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στο επίπεδο 4 (κόκκινο) βρίσκονται ήδη οι περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς, ενώ από την Πέμπτη ξεκινά η εφαρμογή του lockdown τόσο στις Σέρρες όσο και στα Ιωάννινα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης