Είκοσι άνθρωποι θετικοί στον κορωνοϊό βρίσκονται στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Στο επιβατικό πλοίο επιβαίνουν συνολικά 383 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων είναι και 36 Έλληνες.

Πρόκειται για το ελληνόκτητο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ, 383 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και 36 Έλληνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλοίο βρίσκεται αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά και δεν μπορεί να καταπλεύσει, λόγω του ότι έχει τεθεί από 21/03 σε ισχύ υπουργική απόφαση με περιοριστικά μέτρα για τον κατάπλου των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη να μεταφέρει στην Ισπανία τα συγκεκριμένα πληρώματα προκειμένου να επανδρώσουν άλλo πλοίo εκεί.

Ωστόσο το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν μπόρεσε να καταπλεύσει λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από τις αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από τη ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία, αλλά οι τουρκικές αρχές επιτρέπουν μόνο στους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο και στη συνέχεια σε δύο ακόμη ναυτικούς και όλοι τους τέθηκαν σε καραντίνα. Στο πλοίο μεταβεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ανέβηκε στο πλοίο και πραγματοποίησε τεστ σε όλους του επιβάτες εκ των οποίων οι είκοσι βγήκαν θετικοί. Τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης