Εξιχνιάστηκε δολοφονία 18χρονου μετανάστη στην Πλατεία Αμερικής

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, 19:31
Εξιχνιάστηκε δολοφονία 18χρονου μετανάστη στην Πλατεία Αμερικής

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 18χρονου μετανάστη στις 15 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αμερικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστες είναι τουλάχιστον έξι άτομα, εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν τρεις μετανάστες, ηλικίας 19, 19 και 21 ετών.

Συγκεκριμένα, οι δράστες, κατά τις βραδινές ώρες της 15ης Σεπτεμβρίου, κινήθηκαν προς την Πλατεία Αμερικής όπου σύχναζε το θύμα, για να λύσουν προσωπικές τους διαφορές, κουβαλώντας αιχμηρά αντικείμενα. Μόλις τον εντόπισαν του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Ύστερα, οι δράστες διέφυγαν εκτός Αττικής.

Έπειτα από μεθοδική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ένας εκ των δραστών (19χρονος) είχε μεταβεί στην Ορεστιάδα με σκοπό να εξέλθει της χώρας και κατόπιν συνεργασίας με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, εντοπίστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Για τους υπόλοιπους δράστες, συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για την ταυτοποίηση όσο και για τον εντοπισμό τους.

Tο θύμα είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο 21χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, 19:31