Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 37χρονης Αιγύπτιας, στην Καλλιθέα, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ως δράστης κατηγορείται 53χρονος Αιγύπτιος συγγενής της, ο οποίος συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θύμα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου 2020, μέσα στο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στην Καλλιθέα.

Αρχικά δεν φάνηκε για εγκληματική ενέργεια και την υπόθεση ανέλαβε το τοπικό τμήμα. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής παρατήρησε μακροσκοπικά ίχνη στραγγαλισμού και συγκεκριμένα συμπίεση τραχήλου και ενημέρωσε την ασφάλεια.

Ο 53χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία, την οποία φέρεται να διέπραξε κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με το θύμα, προσπάθησε στην αρχή να παραπλανήσει τις αρχές, λέγοντας ότι λείπουν από το σπίτι κάποια πράγματα, όπως διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο και λίγα χρήματα, χωρίς να μιλά ξεκάθαρα για ληστεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωσε ότι έφυγε στις 19:00 της 26ης Οκτωβρίου από το σπίτι για να πάει τα παιδιά στο φροντιστήριο και ότι μετά πήγε σε μία αποθήκη και στη συνέχεια σε έναν φίλο του, ενώ όταν σχόλασαν τα παιδιά πήγαν οι τρεις τους για φαγητό.

Αποδείχθηκε, όμως, ότι γύρω στις 20:15 επέστρεψε, σκότωσε την 37χρονη και πήγε με τα παιδιά για φαγητό για να μην κινήσει υποψίες.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι είχαν συχνά καβγάδες, γιατί το θύμα παραμελούσε το σπίτι, τα παιδιά και τον ίδιο. Σε έναν από αυτούς τους καβγάδες, όπως είπε, την έσπρωξε, έπεσε και χτύπησε. Την άφησε στο πάτωμα, χωρίς να ξέρει ότι είναι νεκρή και επέστρεψε. Δεν ήξερε όμως ότι ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για στραγγαλισμό.

Από το περιβάλλον της οικογένειας έμαθαν ότι τις τελευταίες ημέρες ο 53χρονος πίστευε ότι η γυναίκα του έχει εξωσυζυγική σχέση, αλλά κάτι τέτοιο δεν ανέφερε ο ίδιος στην απολογία του.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης