Για μήνες θα παραμείνει στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ η 20χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία είχε συλληφθεί με κοκαΐνη στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε από τον συνήγορο υπεράσπισης της οικογένειας, Σάκη Κεχαγιόγλου, η Ειρήνη δήλωσε αθώα ενώπιον του δικαστή, ο οποίος παρέπεμψε τη δικογραφία στο Ανώτερο Δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν κατά τη διάρκεια των επομένων μηνών η υπόθεση κριθεί ώριμη προς εκδίκαση, τότε το δικαστήριο θα σχηματίσει σώμα, αποτελούμενο από επτά ενόρκους (πολίτες), οι οποίοι μετά από σειρά συνεδριάσεων, θα αποφασίσουν για την ενοχή ή αθωότητά της.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή κοπέλα συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ στις 20 Νοεμβρίου 2017, όταν στο σακίδιό της εντοπίστηκαν 2,6 κιλά κοκαΐνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του:

«Κατά τη χθεσινή (Δευτέρα, 09.07.2018) ορισθείσα δικάσιμο και μετά από σειρά αναβολών, η προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Χογκ-Κονγκ και κατηγορούμενη για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών, Ειρήνη Μελισσαροπούλου, παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστού και στην υποβληθείσα, κατά το ισχύον εκεί δικονομικό σύστημα, ερώτησή του αν δηλώνει ένοχη ή αθώα, εδήλωσε αθώα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη δήλωσή της αυτή, ο Δικαστής απεφάνθη ότι είναι ανορμόδιος ο ίδιος να εκδικάσει την υπόθεση και παρέπεμψε τη σχετική δικογραφία στο Ανώτερο Δικαστήριο (High Court). Όταν κατά τη διάρκεια των επομένων μηνών η υπόθεση κριθεί ώριμη προς εκδίκαση, τότε το δικαστήριο θα σχηματίσει σώμα, αποτελούμενο από επτά (7) ενόρκους (πολίτες), οι οποίοι μετά από σειρά συνεδριάσεων, θα αποφασίσουν για την ενοχή ή αθωότητά της.

Επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι η απόφαση της Ειρήνης να δηλώσει αθώα, ελήφθη αποκλειστικά από την ίδια και την οικογένειά της και μετά από συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τον ορισθέντα από την αρχή συνήγορο υπεράσπισής της, διακεκριμένο ποινικολόγο του Χονγκ- Κονγκ.

Η Ειρήνη στάθμισε τις δικονομικές συνέπειες και τα «υπέρ και κατά» της απόφασής της αυτής, η οποία, όμως, είναι απόλυτα συμβατή με την διακηρυγμένη και σταθερή θέση της ότι είναι αθώα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης