Νέα στοιχεία βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη που βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της στη λίμνη Τριχωνίδα. Στο zougla.gr μίλησε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γεώργιος Τσούκαλης ο οποίος τόνισε πως οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. 

Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 44χρονη

Τι είπε στο zougla.gr ο κ. Τσούκαλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο της αναζήτησης πληροφοριών για την υπόθεση» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν κενά στις ώρες από τη στιγμή που το αυτοκίνητο της Ειρήνης πέρασε από τις κάμερες που βρίσκονται στον δρόμο μέχρι την ώρα που σταμάτησαν οι δείκτες του οχήματος». 

«Έχουμε μαρτυρία νεαρού στη Νέα Μάκρη που επιβεβαίωνει τις καταθέσεις κι άλλων μαρτύρων στην περιοχή που βρέθηκε η 44χρονη» σημείωσε και κατέληξε πως τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών θα δώσουν μια πιο σαφή εικόνα στην υπόθεση.

Ακούστε τις δηλώσεις του Γιώργου Τσούκαλη
:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μαύρο Nissan με τους δύο ύποπτους

Ο μάρτυρας ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών, το Σαββατοκύριακο των Φώτων φιλοξενήθηκε στην περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας μίλησε στην εκπομπή Φως στο Τούνελ.

Όπως είπε, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου με την παρέα του ξεκίνησαν με δύο αυτοκίνητα για να εξερευνήσουν τη λίμνη ακολουθώντας έναν δύσβατο χωματόδρομο από το χωριό όπου έμεναν, που οδηγεί στις όχθες της. Είδαν το αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη και αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον μάρτυρα ήταν το ασυνήθιστο χρώμα του και το γεγονός πως υπήρχαν πέτρες κοντά στα λάστιχα. Σκέφτηκε, όπως εξήγησε, πως ο οδηγός του θα δυσκολεύτηκε πολύ να οδηγήσει το αυτοκίνητο σε εκείνο το σημείο, λόγω του ανώμαλου εδάφους.

Στον τόπο βρίσκονταν κι ένα άλλο αυτοκίνητο τους κίνησε υποψίες.

Ένα αγροτικό μαύρο Nissan με δύο γράμματα στην πινακίδα κυκλοφορίας, βρισκόταν σταματημένο στο δρόμο. Ήταν χτυπημένο στο μπροστινό δεξί φτερό και στην καρότσα είχε ένα κλουβί για σκυλιά που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί. Ένας άνδρας περίπου 25 χρόνων, βρισκόταν πάνω στο καπό του αυτοκινήτου. Ένας άλλος γύρω στα 35 που είχε περασμένο πάνω του ένα ασύρματο, στεκόταν στις όχθες της λίμνης και εκείνη την ώρα πέταξε κάτι στο νερό. Και οι δύο φορούσαν στολές κυνηγών αλλά δεν κρατούσαν όπλα. 

Οι φίλοι φοβήθηκαν από τη στάση τους και συνέχισαν την πορεία τους. Το αγροτικό με τους δύο άνδρες τους ακολούθησε για περίπου τρακόσια μέτρα ώσπου έστριψαν σε έναν ελαιώνα.

Λίγες μέρες αργότερα έμαθαν από τις ειδήσεις πως στο χρυσαφί αυτοκίνητο βρέθηκε νεκρή η 44χρονη μητέρα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα που θα καταθέσει στις Αρχές, οι επιβάτες του αγροτικού αυτοκινήτου είχαν σίγουρα δει το Ford Ka της Λαγούδη.

Μια σημαντική μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ» αναφερόταν στην ημέρα της εξαφάνισης της Ειρήνης, στις 6 Ιανουαρίου.

Κάτοικος της περιοχής την είδε να περνά στις δύο και μισή το μεσημέρι από το χωριό Κάτω Μυρτιά, με κατεύθυνση τη λίμνη Τριχωνίδα. Το χωριό από τη λίμνη, απέχει περίπου πέντε χιλιόμετρα.

Η Ειρήνη Λαγούδη

Σύμφωνα με μία άλλη πληροφορία που δόθηκε στην εκπομπή, λίγο αργότερα θεάθηκε στη διασταύρωση προς Θέρμο, κοντά στην καφετέρια «Ξύλινο».

Σημειώνεται πως η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη επισημαίνει πως η 44χρονη έχει δολοφονηθεί και έχει αποκλείσει από την πλευρά της το ενδεχόμενο να έδωσε η ίδια τέλος στη ζωή της.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που βρέθηκε κατά την αυτοψία στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη, φαίνεται πως είναι ένα αυτοσχέδιο φυτίλι που ήταν εμποτισμένο με πετρέλαιο.

Το εν λόγω φυιτίλι θα βοηθούσε στην εξάπλωση της φωτιάς σε ολόκληρο το αυτοκίνητο και πιθανότατα και σε μια καταστροφική έκρηξη που θα εξαφάνιζε κάθε στοιχείο.

Το πρωί του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση στην οποία τονίζει πως οι υπηρεσίες της λειτουργούν με επαγγελματικό και μεθοδικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων που αφορούν την διερεύνηση των συνθηκών θανάτου 44χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Ακαρνανίας, η Ένωσή μας θέλει να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της προς τις αστυνομικές αρχές που έχουν αναλάβει τις έρευνες, καθώς και τις δικαστικές αρχές που προΐστανται αυτών. Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αποδείξει πως λειτουργούν με επαγγελματισμό, αμεροληψία, μεθοδικότητα και πάνω από όλα με αποτελεσματικότητα και μπορούν να φέρουν εις πέρας σοβαρές και δύσκολες υποθέσεις.

Σεβόμενοι τη μυστικότητα της προανάκρισης, τον πόνο της οικογένειας της εκλιπούσης καθώς και τις προσπάθειες των συναδέλφων μας για την διαλεύκανση της υπόθεσης, θεωρούμε πως δημόσιες τοποθετήσεις που θίγουν το κύρος των Αρχών και προσβάλουν την αξιοπρέπεια των αστυνομικών, είναι καταδικαστέες, δεν βοηθούν στην αποκάλυψη της αλήθειας και προκαλούν δυσχέρειες στις έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρμόδιων Αρχών».

Πληροφορίες από: anikolouli.gr

Επιμέλεια: Σταυρούλα Πεταλιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης