Τα χειρότερα σενάρια έγιναν πραγματικότητα στη Μόρια σήμερα μετά τις 02:00 τα μεσάνυχτα. Αποδεικνύοντας όμως πως, ενώ τα σενάρια υπήρχαν, η προετοιμασία για την αντιμετώπισή τους ήταν μηδενική.

Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολό του, ενώ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηριστεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στον δρόμο προς την Παναγιούδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσής τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορωνοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δέχονταν να απομακρυνθούν.

Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού, που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

Μετά τα μεσάνυχτα, στις 02:30, μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών κινήθηκε προς την πόλη περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες είχαν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ αποτρέποντάς τους από το να μπουν στην πόλη.

Με ανακοίνωσή της στο Twitter η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης απωθήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο-Φωτογραφίες: lesvospost.com, stonisi.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης