Μια ακόμη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 24ης Σεπτεμβρίου στα Εξάρχεια, με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Εκτός των μόνιμων κατοίκων στην πορεία συμμετείχαν πολλά ακόμη άτομα, για να εκφράσουν με ειρηνικό τρόπο τη διαμαρτυρία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρείς προσαγωγές και μία σύλληψη

Όπως συνήθως συμβαίνει μια ακόμη ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας, αμαυρώθηκε μετά τη λήξη της από τα συνήθη πια επεισόδια που δεν έλειψαν για μια ακόμη φορά, με συνέπεια να υπάρξουν αρκετές καταστροφές, στις περιουσίες των πολιτών.

 

Μια ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει την πλατεία Εξαρχείων, πετώντας αντικείμενα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων, για να τους διασπάσουν  Μια ακόμη ομάδα διαδηλωτών προσέγγισε από την οδό Στουρνάρη, δημιουργώντας επίσης επεισόδια.

Παράλληλα στους γύρω δρόμους δημιουργήθηκαν οδοφράγματα από φλεγόμενους κάδους σκουπιδιών, ενώ η ένταση συνεχίστηκε για πάρα πολλή ώρα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί, προχώρησαν σε τρείς προσαγωγές στο οικείο τμήμα, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε αργότερα σε σύλληψη. 

Η περιοχή των Εξαρχείων παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην πλατεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης