Σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών οχημάτων και πεζών, στην περιοχή του Ασπρόπυργου, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στον καταυλισμό στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, πέντε άτομα, εκ των οποίων τέσσερις ανήλικοι, 16 και 17 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας συνεργός τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες οι οποίοι διέμεναν στον καταυλισμό, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, κινούντο πεζή γύρω από αυτόν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αναζητώντας τα θύματά τους. Στοχοποιούσαν, με σκοπό την κλοπή ή τη ληστεία, οδηγούς φορτηγών, Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, καθώς και πεζούς, εταιρείες και υπαλλήλους τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα την απουσία των οδηγών από τα σταθμευμένα οχήματά τους, παραβίαζαν τα παράθυρα, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τσάντες, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Στην περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί από τα θύματά τους, τους επιτίθεντο, ασκώντας σωματική βία και χρησιμοποιώντας αντικείμενα με τα οποία είχαν εφοδιασθεί, όπως αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα, λοστούς, πέτρες και κυνηγετικά όπλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ότι, σε άλλες περιπτώσεις, εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις εταιρειών και με χρήση σωματικής βίας και απειλή αντικειμένων, λήστευαν τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους. Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 25 περιπτώσεις ληστειών και 16 περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά τους τελευταίους εννέα μήνες.

Οι συλληφθέντες, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης