Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά και του πατέρα του προχώρησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μετά από εκτεταμένη έρευνα που διεξήγαγαν τα τελευταία 24ωρα για κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης κάνναβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα από 20 άτομα και έχουν κατασχεθεί περίπου 250 κιλά κάνναβης. Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι η έρευνα αφορά σε ελληνοαλβανικό καρτέλ διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και υποπροϊόντων της.

Όσον αφορά στον αστυνομικό, αυτός φέρεται να είχε τον ρόλο του «τσεκαδόρου» αλλά, ενίοτε, και του μεταφορέα. Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο νεαρός ένστολος βοηθούσε στις μεταφορές των ναρκωτικών, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε και τα ραντεβού μεταξύ εμπόρων και παραληπτών και, αν έβλεπε ύποπτα οχήματα, ήλεγχε τις πινακίδες τους προκειμένου να διαπιστώσει αν πρόκειται για οχήματα της αστυνομίας. 

Η αντίστροφη μέτρηση για την διακρίβωση του ρόλου του και, εν τέλει, τη σύλληψη του, ξεκίνησε μετά το άνοιγμα των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων όπου διαπιστώθηκε η εμπλοκή του μετά την επικοινωνία που είχε με τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον πατέρα του δε, διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε μεγάλη χασισοφυτεία στην περιοχή της Σπάρτης, ενώ, ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες αναφέρουν ότι, ενδέχεται μέλη του εν λόγω κυκλώματος να συνδέονται και με κατοίκους του Μενιδίου στους οποίους φέρονται να προωθούσαν μέρος της πραμάτειας τους. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης