Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που είχε «ρημάξει» τις παραλίες της Αττικής

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που είχε «ρημάξει» τις παραλίες της Αττικής
Εγκληματική ομάδα που είχε «βάλει στο μάτι» τις παραλίες και τους λουόμενους στην Αττική, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρίου και τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από σταθμευμένα οχήματα πλησίον των πλαζ αλλά και τουριστικών σημείων, σε περιοχές της Νοτιανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της Δευτέρας στα Λεγραινά, τρείς υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 26, 28 και 30 ετών, μέλη της σπείρας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, για την αντιμετώπιση κατά τη θερινή περίοδο των περιστατικών διαρρήξεων και κλοπών από οχήματα που είναι σταθμευμένα πλησίον πλαζ και τουριστικών σημείων, κατελήφθησαν οι προαναφερόμενοι επ’ αυτοφώρω, σε παραλία των Λεγραινών, να έχουν τυλίξει στα χέρια τους πετσέτες και να προβαίνουν στην θραύση υαλοπινάκων σταθμευμένων οχημάτων, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον περασμένο Μάρτιο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οχήματα σε τουριστικές περιοχές και χώρους στάθμευσης οχημάτων πλησίον των πλαζ.Στην κατοχή τους καθώς και στο εσωτερικό του οχήματος, το οποίο είχαν νοικιάσει για τον σκοπό αυτό, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος από κινητά τηλεφώνα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και υπόδησης, ταξιδιωτικά έγγραφα, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το χρηματικό ποσό των -985- ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί εκατόν 107 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα, κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου από τον Άλιμο έως το Σούνιο.

Το χρηματικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ.

Στην έδρα του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρίου εκτίθεται πλήθος κλοπιμαίων προς αναγνώριση από τους παθόντες, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων κλοπών συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016, 23:45