Σπείρα που διέπραττε κλοπές σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, συλλαμβάνοντας δύο άτομα σε καταυλισμούς της Μεσσηνίας, ενώ έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία τριών ακόμη ατόμων που εμπλέκονται στις υποθέσεις κλοπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες των ανδρών της Ασφάλειας Πύργου, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου 37 κλοπές στην Ηλεία, τέσσερις στην Μεσσηνία και δύο στην Κορινθία, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 9.460 ευρώ σε μετρητά, καθώς επίσης κοσμήματα και αντικείμενα, αξίας περίπου 12.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της σπείρας, τα μέλη της, σύμφωνα με την Αστυνομία, λειτουργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε επιβατικά οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα από λουόμενους και περιπατητές κοντά σε παραλίες.

Στη συνέχεια, οι δράστες έμπαιναν στα αυτοκίνητα, είτε σπάζοντας τα τζάμια, είτε ανοίγοντας τις ανασφάλιστες πόρτες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις διέπρατταν και διαρρήξεις σπιτιών.

Σχετικά με τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, είτε αλλοίωναν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους με συνεχείς αλλαγές χρωμάτων, ενώ τοποθετούσαν σε αυτά πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από άλλα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης