Τέλος στη δράση σπείρας διαρρηκτών που είχε στο ενεργητικό της τουλάχιστον 18 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και καταστήματα της Θεσπρωτίας έδωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη έρευνα τρεις νεαροί ηλικίας 21, 26, 28 ετών, όλοι τους αλβανικής καταγωγής. Ο 26χρονος είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί από κατάστημα κράτησης της χώρας και αναζητείτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύλληψη των τριών ανδρών έγινε χθες τα ξημερώματα στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α.Τ. Παραμυθιάς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Θεσπρωτίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, απόδρασης κρατουμένου, κατοχής ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες εντόπιζαν κυρίως σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις. Στη συνέχεια παραβίαζαν παράθυρα και πόρτες με αιχμηρό αντικείμενο, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι φερόμενοι ως δράστες είχαν πραγματοποιήσει 16 κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στα χωριά Κορίτιανη, Κρυσταλλοπηγή, Κοκκινιά, Καλλιθέα, Κάμπο Παραμυθιάς και Ελαία, καθώς και δύο κλοπές σε καφενεία στην Κορίτιανη και στο Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και σε κρύπτη που χρησιμοποιούσαν σε αγροτική περιοχή στην Κορίτιανη ένα πιστόλι μάρκας «ecol tuna», με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία και μία συσκευασία με μικροποσότητα χασίς. Επίσης, προέκυψε ότι δύο από τους Αλβανούς είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης