Συμμορία που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαρθρώθηκε σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν πέντε μέλη της συμμορίας, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας και τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 51, 42, 32, και 26 ετών και διακριβώθηκε η δράση ενός 32χρονου ως αρχηγού της συμμορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καθώς και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο εξάμηνο οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία, αρχηγός της οποίας ήταν ο 32χρονος, ο οποίος ανέθετε στους υπόλοιπους διάφορους ρόλους. Οι δράστες εισήγαγαν ναρκωτικά, αναλάμβαναν τη μεταφορά και αποθήκευσή τους, καθώς και τη διακίνηση στο νομό Θεσσαλονίκης και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της συμμορίας, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν 73,26 γραμμάρια κοκαΐνης, 61,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τρεις μεταλλικοί τρίφτες, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά 2.920 ευρώ και 21.000 λεκ Αλβανίας. Κατασχέθηκαν επίσης δύο αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης