Εξαρθρώθηκε την Πέμπτη στην Κάλυμνο κύκλωμα που εμπορευόταν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε άνδρες, ηλικίας 26, 31, 38, 39, και 44 ετών, και μία 35χρονη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, διακίνησης, αγοράς και πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι τρεις από τους κατηγορουμένους (η 35χρονη, ο 26χρονος και ο 38χρονος) διέμεναν από κοινού σε σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης και χρήσης ναρκωτικών, όπου με τη βοήθεια του 39χρονου και του 31χρονου, που σύχναζαν σε αυτήν, πουλούσαν συστηματικά ηρωίνη σε τοξικομανείς του νησιού.

Για τη διακρίβωση της δράσης τους οργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση η παραπάνω κατοικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ακινητοποιήθηκαν έξω από το συγκεκριμένο σπίτι ο 39χρονος τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει στον 44χρονο ποσότητα ηρωίνης και συνελήφθησαν.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, μέσα στην κατοικία στην οποία βρίσκονταν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι και εντοπίστηκαν:

• ποσότητα ηρωίνης βάρους 71,7 γραμμαρίων
• 10 ναρκωτικά χάπια
• σύνεργα χρήσης και διαμοιρασμού ναρκωτικών με υπολείμματα ηρωίνης
• τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
• δύο υπολογιστές αφής ( tablet )
• οκτώ κινητά τηλέφωνα
• το χρηματικό ποσό των 2.508,60 ευρώ.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού και στο σπίτι του 44χρονου, όπου βρέθηκαν ποσότητα ηρωίνης 7,4 γραμμαρίων και σύνεργα χρήσης – διαμοιρασμού ναρκωτικών με υπολείμματα ηρωίνης.

Όλα τα παραπάνω ανευρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κω.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης