Επικίνδυνοι κακοποιοί που δεν δίσταζαν να επιτεθούν με ιδιαίτερη βιαιότητα ακόμα και να δολοφονήσουν τα θύματα τους συγκροτούσαν τη συμμορία που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Με την εξάρθρωση της συμμορίας εξιχνιάστηκαν δύο δολοφονίες, δύο ληστείες, μία απόπειρα ληστείας, μία κλοπή και ένας εμπρησμός οχήματος.

Επικίνδυνοι κακοποιοί που δεν δίσταζαν να επιτεθούν με ιδιαίτερη βιαιότητα ακόμα και να δολοφονήσουν τα θύματα τους συγκροτούσαν τη συμμορία που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Συνελήφθησαν επτά μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, και ένας Έλληνας, ενώ ένα άλλο μέλος της ομάδας, υπήκοος Αλβανίας, είναι έγκλειστος των φυλακών. Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι ρεπλίκα, μία καραμπίνα, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων και κινητών τηλεφώνων καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι δράστες από διετίας περίπου, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε σπίτια καθώς και κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι ρεπλίκα, μία καραμπίνα, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων και κινητών τηλεφώνων καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών​Οι δράστες έχοντας προμηθευτεί τα κατάλληλα μέσα (όπλα, οχήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες κλπ) διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Από τα θύματά τους αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν οργανωμένοι και δρούσαν προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια για να μην αποκαλυφθούν. Ειδικότερα, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές και κάρτες σύνδεσης μόνο για λίγες ημέρες μέχρι την τέλεση των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω συμμορία έχει διαπράξει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  • Στις 12-3-2015 στην Ελευσίνα την ανθρωποκτονία 53χρονου και τη ληστεία σε βάρος της συζύγου του.
  • Στις 6-10-2015 στον Ασπρόπυργο τη ληστεία και ανθρωποκτονία 75χρονης.
  • Στις 10-3-2015 στα Σπάτα τη ληστεία σε βάρος 57χρονου.
  • Στις 15-8-2015 στον Ασπρόπυργο της ληστεία σε βάρος 52χρονου.
  • Στις 15-8-2015 στον Ασπρόπυργο την απόπειρα ληστείας σε βάρος 75χρονης.
  • Στις 6-10-2015 στον Ασπρόπυργο τη ληστεία σε βάρος 52χρονου και της 43χρονης συζύγου του.
  • Στις 12-3-2015 στα Γλυκά Νερά τον εμπρησμό Ι.Χ.

Οι έρευνες συνεχίζονται , καθώς εκτιμάται ότι η συμμορία έχει διαπράξει παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ανθρωποκτονιών με πρόθεση, των ληστειών, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, του εμπρησμού, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης