Εξαρθρώθηκε, έπειτα από μεθοδικές έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, εξαμελής εγκληματική ομάδα, που κατά το χρονικό διάστημα από 12-02-2012 έως και 11-06-2012 είχε διαπράξει κλοπές οχημάτων, καταστημάτων και περιπτέρων στους Νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Φθιώτιδας, ενώ συνελήφθη τις πρωινές ώρες της 11-06-2012 ένας 33χρονος Ρομά, μέλος της ομάδας.

Σχηματίστηκε επίσης ποινική δικογραφία εις βάρος ακόμη πέντε Ρομά, ηλικίας 17,18,25,27 και 37 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κλοπές τροχοφόρων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 36 περιπτώσεις κλοπών (19 τροχοφόρων και 17 καταστημάτων – περιπτέρων), τις οποίες είχαν διαπράξει σε περιοχές των προαναφερθέντων νομών. Ειδικότερα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Καρδίτσας στην πόλη των Σοφάδων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Ρομά. Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα είχε κλαπεί τις νυχτερινές ώρες από τους Σοφάδες. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών για έλεγχο ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, επιχειρώντας να διαφύγει. Καταδιωκόμενος από τους αστυνομικούς εγκατέλειψε το όχημα εντός του οικισμού Ρομά Σοφάδων και τόσο ο ίδιος όσο και οι επιβαίνοντες τράπηκαν σε φυγή.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένα χάρτινο κουτί που περιείχε πενήντα φυσίγγια των 9 mm, των οποίων η προέλευση ερευνάται
• μία κουκούλα full face
• ένα μπουφάν
• ένα κατσαβίδι και
• χρηματικό ποσό 137,24 ευρώ σε κέρματα, το οποίο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφαιρεθεί από τον συλληφθέντα και τους συνεργούς του από συνολικά πέντε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Καρδίτσας.

Το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Ύστερα από επισταμένες έρευνες – αναζητήσεις, συνελήφθη ένας 33χρονος Ρομά, ο οποίος επέβαινε στο όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε, τα μέλη της ομάδας αφαιρούσαν οχήματα από τις προαναφερόμενες περιοχές, τα χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και τη διάπραξη των κλοπών σε διάφορα καταστήματα και περίπτερα, ενώ στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία, απ’ όπου αφαιρούσαν άλλα οχήματα, προκειμένου να επιστρέψουν στον οικισμό Ρομά των Σοφάδων Καρδίτσας.

Από τα καταστήματα και τα περίπτερα οι δράστες αποσπούσαν ηλεκτρικές συσκευές (τηλεοράσεις, στερεοφωνικά συγκροτήματα κ.ά.) καθώς και χρηματικά ποσά.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της ομάδας διέπραξαν:
• στον Νομό Καρδίτσας 7 κλοπές Ι.Χ.Ε., 1 κλοπή Ι.Χ.Φ., 7 κλοπές καταστημάτων και 1 κλοπή περιπτέρου
• στον Νομό Λάρισας 6 κλοπές Ι.Χ.Ε., 2 κλοπές Ι.Χ.Φ., 7 κλοπές καταστημάτων και 1 κλοπή περιπτέρου
• στον Νομό Φθιώτιδας 3 κλοπές Ι.Χ.Ε, και 1 κλοπή καταστήματος

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης