Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στη Δυτική Αττική.

Συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη, βραδινές ώρες του Σαββάτου στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, τρεις ημεδαποί ηλικίας 21, 27 και 32 ετών, μέλη της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 27χρονος ημεδαπός ως συνεργός τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της διακεκριμένης κλοπής, της διακεκριμένης φθοράς και της αντίστασης καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης βραδινές ώρες της 8-10-2016 στα Άνω Λιόσια, εντόπισαν τους δράστες εντός κλεμμένου οχήματος οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την αστυνομική παρουσία ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν προσωρινά. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε και ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες εμβόλισαν το υπηρεσιακό όχημα και προέβαλλαν αντίσταση για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξακριβώθηκε ότι, από μηνός και πλέον, οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους, διέπρατταν τις πρώτες πρωινές ώρες κλοπές από περίπτερα και καταστήματα ψιλικών, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους τσιγάρα και χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περαιτέρω, τα μέλη της σπείρας, για την επίτευξη του σκοπού τους και για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις κλοπών στην Δυτική Αττική ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης