Από άγριο πιστολίδι σηκώθηκε στο πόδι τα ξημερώματα της Κυριακής η Αμαλιάδα, όταν τρεις ληστές, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, διέρρηξαν υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank στο κέντρο της πόλης.

Στις 04.25 τα ξημερώματα χτύπησε ο συναγερμός της Τράπεζας που κινητοποίησε την Αστυνομία. Όταν κατέφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν τους ληστές να ψάχνουν για χρήματα. Μόλις οι δράστες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς βγήκαν από την τράπεζα και άρχισαν να πυροβολούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Την 4-3-2012/04.25 στην Αμαλιάδα Ηλείας, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας με σκοπό την κλοπή. Δράστες αντιλαμβανόμενοι τους Αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο, εξήλθαν του υποκαταστήματος, πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα με αυτόματο όπλο, πιθανόν KALASHNIKOV, χωρίς να τραυματισθεί ουδείς, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διέφυγαν και αναζητούνται. Από το σημείο περισυλλέγησαν δύο κάλυκες” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.

Από εκείνη την ώρα έχουν στηθεί μπλόκα για τον εντοπισμό τους, ενώ εκτεταμένοι έλεγχοι σε οχήματα έγιναν νωρίτερα στα σύνορα Ηλείας – Αχαΐας.

Από το διαθέσιμο υλικό που υπάρχει από τις κάμερες της Τράπεζας εξετάζεται ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες, ενώ επιχειρείται να διασταυρωθούν στοιχεία ώστε να διερευνηθεί μήπως τα συγκεκριμένα άτομα έχουν σχέση και με παλαιότερο περιστατικό στην Αμαλιάδα, όταν στις 11 Φεβρουαρίου με την απειλή ενός πιστολιού και μιας σιδηρογροθιάς, αφού τραυμάτισαν στο πρόσωπο τον ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης