Συνελήφθη το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου, στον Εμπεσό Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας άνδρας, ηλικίας 37 ετών σε βάρος του οποίου και ενός συνεργού του που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις απάτης και κλοπών.

Ειδικότερα το πρωί της 20ης Φεβρουαρίου, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν σε οικία 82χρονης στην Πάτρα και αφού την έπεισαν ότι είναι γνωστοί των παιδιών της, εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής άξιας 1.500 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη του δράστη ενεργήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του την επόμενη μέρα στην περιοχή του Εμπεσού Αιτωλοακαρνανίας.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τον τελευταίο μήνα οι δύο δράστες είχαν διαπράξει άλλες τέσσερις απάτες και δύο κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ από την παράνομη δράση τους είχαν αποκτήσει χρηματικό όφελος μεγαλύτερο των 7.000 ευρώ.

Για την εξαπάτηση των ηλικιωμένων οι δύο δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μέθοδο καθότι πλησίαζαν τα ηλικιωμένα άτομα με το πρόσχημα ότι είναι φίλοι ή ότι έχουν επαγγελματική σχέση με συγγενικά τους πρόσωπα, πείθοντας τους να τους παραδώσουν χρήματα ή κοσμήματα για την εξόφληση χρέους, λογαριασμών ή δόσεων των συγγενικών τους προσώπων. Σε περίπτωση αδυναμίας άμεσης καταβολής των χρημάτων οι δράστες έπειθαν τους ηλικιωμένους να επιβιβαστούν στο όχημα τους, οδηγώντας τους είτε σε τραπεζικά καταστήματα προς ανάληψη χρημάτων είτε αφαιρώντας τους κοσμήματα τα οποία φορούσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν, σε βάρος του 37χρονου έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για διάπραξη πληθώρα περιπτώσεων απάτης και κλοπών σε ηλικιωμένους στην Αχαΐα και την Ηλεία, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου του 2011, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατόπιν εντάλματος σύλληψης για ληστεία που είχε διαπράξει στην Πάτρα, μία ημέρα νωρίτερα σε βάρος 72χρονης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης