Συναγερμός Amber Alert ενεργοποιήθηκε για την εξαφάνιση ενός 13χρονου αγοριού που διέμενε στο Χαμόγελο του Παιδιού στο Περιστέρι.

Ο 13χρονος Θανάσης με καταγωγή από την Αίγυπτο ζούσε στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» από τον Ιούλιο του 2014 όταν απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο οικογενειακό του περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θανάσης έφυγε από το σπίτι του για το φροντιστήριο αγγλικών, χωρίς να πάρει χρήματα από τον κουμπαρά του, χωρίς καν να πάρει μπουφάν και ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς περίμενε τη σημερινή προγραμματισμένη ομαδική δραστηριότητα με τα υπόλοιπα παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Άρα, όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι, δεν τίθεται θέμα φυγής του παιδιού.

Τι είπε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»

«Μπορούμε να υποψιαστούμε και ελπίζουμε να καταλάβουνε αυτοί που τον έχουν μαζί τους ότι ο Θανάσης πρέπει να συνεχίσει τη ζωή του. Πρέπει να συνεχίσει το σχολείο του, πρέπει να συνεχίσει να έχει παρέα τα παιδιά» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, είναι πολλές οι φορές που οι συγγενείς δημιουργούν ενοχές στα παιδιά, καθώς εκείνα περνούν μία ομαλή ευχάριστη ζωή στα σπίτια του συλλόγου, σε αντίθεση με την οικογένεια τους η οποία κατά περίπτωση μπορεί να βρίσκεται μέσα στον άγριο κόσμο των ναρκωτικών ή του αλκοόλ. Αυτές οι ενοχές μπορεί να οδηγήσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στο προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εντολή του εισαγγελέα ανηλίκων, πάντως, εκδόθηκε άμεσα Amber Alert, ενώ η κινητοποίηση στο Περιστέρι, για να βρεθεί το αγόρι, είναι μεγάλη. Όλη η γειτονιά συμμετέχει στις έρευνες, ενώ γονείς συμμαθητών του Θανάση βγαίνουν με τα αυτοκίνητα στους δρόμους.

Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τον 13χρονο Θανάση μπορεί να καλέσει στο 100 ή στο 1056 στο κέντρο άμεσης επέμβασης του «Χαμόγελου του Παιδιού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης