Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το βράδυ της Τρίτης μετά την εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από την Κηφισιά.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο OPEN ο δικηγόρος της οικογένειας Χρήστος Οικονομάκης, όλα ξεκίνησαν την Τρίτη στις 20:40, όταν το παιδάκι βρισκόταν στο σπίτι της Αμερικανίδας μητέρας του με τη γιαγιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποια στιγμή ο 6χρονος άκουσε θόρυβο στην πόρτα και νόμιζε ότι ήταν η μητέρα του. Άνοιξε την πόρτα, και ο άγνωστος, ο οποίος είχε καλύψει το πρόσωπό του με κουκούλα, άρπαξε το παιδί. 

Έκτοτε, ο δράστης αναζητείται από τις Αρχές, ενώ για τον εντοπισμό του Ράινερ έχει ενεργοποιηθεί Amber Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, το σπίτι δεν είχε κάμερες ώστε να διευκολύνει το έργο εντοπισμού του δράστη, αλλά «υπάρχει πληροφόρηση» από τα γειτονικά σπίτια. Μαρτυρίες αποκαλύπτουν, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος, ότι ο άγνωστος άνδρας, ηλικίας έως 45 ετών, λίγο άνω του κανονικού βάρους και με ύψος έως 1,80 μ., έφτασε στο σημείο με βανάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο κ. Οικονομάκης αποκάλυψε πως υπήρχε αντιπαράθεση με τον πατέρα του παιδιού, χωρίς βέβαια να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

«Προφανώς προηγούνται οι ενδοοικογενειακές προστριβές, νομίζω όμως ότι καλό είναι να μην αποκλείουμε πιθανότητες. Η έντονη αντιπαράθεση που υπήρχε σε οικογενειακό επίπεδο είναι προτεραιότητα να εξεταστεί, αλλά το πρέπον είναι να αντληθεί πληροφορία από κάθε πεδίο».

Ο πατέρας του μικρού Ράινερ είναι νορβηγικής καταγωγής και διαμένει μόνιμα στη χώρα του, ενώ το παιδί μένει με τη μητέρα του στην Αττική. Σύμφωνα με τον συνήγορο της μητέρας, «είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για τα μεταξύ τους δικαστικά θέματα σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού. Υπήρξε έντονη διαμάχη για το αν θα πρέπει να μείνει το παιδί στην Ελλάδα».

«Ενδεχόμενο προσπάθειας να μεταφερθεί παρανόμως εκτός Ελλάδος»

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της δικηγορικής εταιρείας που ανέλαβε την υπόθεση, ο Perdersen Rainer Jason απήχθη από την Κηφισιά (Σειρήνων 5, Νέα Κηφισιά Αττικής) από άνδρα την Τρίτη 24 Μαΐου, νωρίς το βράδυ.

Όπως τονίζεται, υφίσταται σοβαρός κίνδυνος για την ψυχοσωματική του υγεία και ενδεχόμενο προσπάθειας να μεταφερθεί παρανόμως εκτός Ελλάδος.

Αναλυτικά όλη η ενημέρωση:

«Στις 24/5/22, βραδινές ώρες, εξαφανίστηκε από την Κηφισιά ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.), στις 24/5/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” όλο το 24ωρο, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις, σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app, όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά από το http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά από το http://bit.ly/missing-alert-apple.

Το Amber Alert Hellas συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου μόλις λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” σχετικά με αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό στο Πρόγραμμα συμμετέχει πλήθος φορέων (κρατικών, ιδιωτικών, εθελοντικών) με τον κάθε έναν από αυτούς να επικοινωνεί τα στοιχεία του αγνοούμενου παιδιού και κάποιες άλλες βασικές πληροφορίες μέσα από τα μέσα που διαθέτει, π.χ. τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, αναρτήσεις στα social media, αποστολή SMS, ανακοινώσεις στις οθόνες αεροδρομίων κ.λπ.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies

Μάθετε περισσότερα για το Amber Alert Hellas στο http://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:ambert-alert-hellas

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης

«Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000»

Ε-mail:116000@hamogelo.gr»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης