Έκπτωτο από τα αξιώματα του Αντιπροέδρου και του Ειδικού Γραμματέα κήρυξε η ΠΟΑΣΥ τον Σταύρο Μπαλάσκα, στον απόηχο των δηλώσεών του σχετικά με τις πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε κατειλημμένα κτήρια στα Εξάρχεια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΑΣΥ παραπέμπει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ως ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του, περαιτέρω πειθαρχικής ποινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλάσκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε αναφέρει, σχολιάζοντας την αστυνομική επιχείρηση, ότι «εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».

Άλλωστε, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα είχε διατάξει ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 17.00, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, με μοναδικό θέμα συζήτησης το περιεχόμενο των δηλώσεων – τοποθετήσεων του Αντιπροέδρου Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών και Ειδικού Γραμματέα, κ. Σταύρου ΜΠΑΛΑΣΚΑ στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI (Δευτέρα, 26/08/2019, εκπομπή Online) και αποφάσισε ομόφωνα:

Να τον κηρύξει έκπτωτο από τα αξιώματα του Αντιπροέδρου και του Ειδικού Γραμματέα, λόγω ευθείας παραβίασης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και των Αρχών του Κώδικα δεοντολογίας της ΠΟΑΣΥ.

Να παραπέμψει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ως ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του περαιτέρω πειθαρχικής ποινής».

Διαβάστε επίσης: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης