Χάνει τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ο Ισίδωρος Ντογιάκος σχεδόν 20 ημέρες μετά την επανεκλογή του στο «τιμόνι» της μεγαλύτερης εισαγγελίας της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά που προϊστάμενος της Εισαγγελίας εκπίπτει από τη θέση του, κάτι που θα δρομολογήσει εξελίξεις στον χώρο του ΕφετείουΤο πρωί της Τρίτης επιδόθηκε στον εισαγγελικό λειτουργό η καταδικαστική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, γεγονός που σηματοδοτεί την έκπτωσή του από το αξίωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά που προϊστάμενος της Εισαγγελίας εκπίπτει από τη θέση του, κάτι που θα δρομολογήσει εξελίξεις στον χώρο του Εφετείου.

Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό πως ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος συμμετείχε στο «παρά πέντε» στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές που έγιναν στις 17 Σεπτεμβρίου, πέτυχε να συγκεντρώσει το 48% των ψήφων των συναδέλφων του. Το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα ερμηνεύτηκε ως μήνυμα που έστειλαν οι εισαγγελείς, οι οποίοι με συντριπτική πλειοψηφία εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό του, μολονότι γνώριζαν πως θα ήταν μονόδρομος η έκπτωσή του από τη θέση αυτή, με την κοινοποίηση της πειθαρχικής καταδίκης του.

Έτσι, παρότι ο κ. Ντογιάκος υπήρξε ο αδιαφιλονίκητος νικητής των εκλογών για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών για δεύτερη διετία, καλείται τώρα να αποχωρήσει λόγω της πειθαρχικής ποινής που του έχει επιβληθεί και η οποία προβλέπει στέρηση μισθού 40 ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον νόμο, μετά την κοινοποίηση της ετυμηγορίας του Πειθαρχικού Συμβουλίου ο κ. Ντογιάκος είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει το αξίωμά του, ενώ αυτήν τη στιγμή παραμένει άγνωστο αν θα τον αντικαταστήσει ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας που αναδείχθηκε στις πρόσφατες εκλογές αναπληρωτής προϊστάμενος ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιοι θα διεκδικήσουν τη θέση αυτή, αλλά και ποια στάση θα τηρήσουν στο εξής οι υπόλοιποι εισαγγελείς.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης