Συνάντηση εργασίας, με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσώπους της Κομισιόν και υπηρεσιακούς παράγοντες, που επισκέπτονται το νησί για να εξετάσουν έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε, σήμερα το πρωί στα γραφεία του, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

Εξετάσθηκε η πορεία των έργων που αφορούν τον Λιμένα Μυτιλήνης, καθώς και η γενικότερη ανάπλαση της γύρω περιοχής, μέσα από την παρουσίαση του master plan, που έγινε από τα αρμόδια στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσαν οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής επιτροπής στην εξεύρεση τρόπων επιτάχυνσης των αδειοδοτήσεων και των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών, με στόχο την επίσπευση υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλιμάκιο των ευρωβουλευτών, των εκπροσώπων της Κομισιόν και υπηρεσιακών επισκέπτονται τη Λέσβο, προκειμένου να έχουν σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και να επισκεφθούν έργα στο νησί για να εξετάσουν το πώς «έχουν διατεθεί χρήματα φορολογούμενων Ευρωπαίων πολιτών για 181 έργα στην Ελλάδα τα οποία χαρακτηρίσθηκαν στην Κομισιόν ως έργα προτεραιότητας, μεταξύ των οποίων ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού της Μυτιλήνης».

Το έργο της επέκτασης του κρηπιδώματος, 170 μέτρων, στον πράσινο φάρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, το γνωστό «Γ΄ κρηπίδωμα» είναι ένα έργο που έχει σχεδιαστεί εδώ και δεκαετίες, έχει συνταχθεί σχετική μελέτη, όμως δεν εντάχθηκε ποτέ. Μιλώντας για το έργο αυτό, ο σημερινός πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μυτιλήνης Κυριάκος Πετρέλλης σημειώνει: «Όταν ανέλαβα εγώ, εκκρεμούσε η εκπόνηση του master plan, το οποίο είναι πλέον προϋπόθεση για να προχωρήσει οποιοδήποτε έργο. Αυτό ανέλαβα να τρέξω και τώρα μένει η έγκρισή του. Αν μέσα στο επόμενο διάστημα τριών μηνών περίπου πάρουμε την έγκριση, βεβαίως και θα προχωρήσουμε για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου, για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη».

Στη Μυτιλήνη το κλιμάκιο των ευρωβουλευτών, των εκπροσώπων της Κομισιόν και υπηρεσιακών παραγόντων επισκέφθηκαν επίσης το έργο της αναστήλωσης του Κάστρου της Μυτιλήνης. Επίσης επρόκειτο να επισκεφθούν τον καταυλισμό προσφύγων-μεταναστών στη Μόρια, το δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ και διαμερίσματα όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για ένα άλλο μεγάλο έργο, αυτό του βιολογικού του πρώην Δήμου Ευεργέτουλα, που έχει ολοκληρωθεί με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης