Την διαπλοκή και τη διαφθορά θα ενισχύσουν οι ρυθμίσεις του υπουργείου Μεταφορών που αφορούν τις αλλαγές στο σύστημα εξέτασης για την απόκτηση διπλώματος, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Σε ανακοίνωση του, ο σύλλογος επισημαίνει ότι οι αλλαγές που προωθούνται ελάχιστα αγγίζουν την οδική ασφάλεια και την σύγχρονη κινητικότητα. Το νομοθέτημα «ενισχύει την σύγχυση την διαπλοκή και την διαφθορά. Προσπαθεί να διασκεδάσει την ίδια απαράλλακτη και απελπιστική κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά  με δευτερεύουσες -σωστές κατά τα άλλα – διατάξεις, οι οποίες έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί από χθες». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτές, «καταρτίζει Μητρώο Εξεταστών ανά κατηγορία στο οποίο έχουν θέση και ιδιώτες, αλλά δεν διευκρινίζει, αν το συγκεκριμένο σώμα, θα έχει εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές καταβολές. Αναγάγει την εισαγωγή κάμερας κατά την εξέταση, σε μεγίστη υπηρεσία ελέγχου της διαφάνειας και αποτροπή των συναλλαγών, χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες στην χρησιμοποίησής της».

 Επιπλέον, με τις νέες ρυθμίσεις, οι εκπαιδευτές τοποθετούνται στο πίσω κάθισμα του οχήματος, παρά τις διαμαρτυρίες τους ότι «όπως δεν συμμετέχουν στις Θεωρητικές Εξετάσεις, έτσι δεν θέλουν να συμμετέχουν και στις Πρακτικές Εξετάσεις, φωνάζοντας σε όλους τους τόνους και όλες τις πτώσεις,  ότι ο ρόλος τους είναι αποκλειστικά η Εκπαίδευση».

Οι εκπαιδευτές εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους και για το μητρώο εποπτών, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η αξιολόγηση της διαδικασίας των πρακτικών εξετάσεων και των ίδιων των εξεταστών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εξακολουθούμε να επιμένουμε: Αν πραγματικά  η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, θέλει να αλλάξει την εικόνα της οδικής ασφάλεια στην χώρας μας, πρέπει να επενδύσει στην κυκλοφοριακή αγωγή και τους εκπαιδευτές οδήγησης. Ο σύλλογός μας είναι έτοιμος «από καιρό» με θέσεις και προτάσεις, το γνωρίζουν πολύ καλά στο υπουργείο, να συμβάλλει σε μια διαφορετική εικόνα της κινητικότητας στην χώρα, ξεκινώντας από το βασικό κύτταρο, την εκπαίδευση» καταλήγει η ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης