Σε διακοπή ρεύματος του σπιτιού ενός άνεργου καρκινοπαθή στη Κοζάνη, που η θερμοκρασία της περιοχής αγγίζει τους -6 βαθμούς κελσίου αυτές τις μέρες, προχώρησε η ΔΕΔΔΗΕ χθες το πρωί στις 27 Ιανουαρίου, και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών. Το ένα εξ αυτών μάλιστα, έχει διαγνωστεί με αυτισμό.

Ο λόγος για τον 40χρονο Μάριο Τεντζογλίδη, ο οποίος κάνει αναφορά σε κάποιου είδους αντίποινα της ΔΕΗ προς το πρόσωπό του, επειδή συμμετείχε στον αγώνα για την εξάλειψη του εξασθενούς χρωμίου, (ουσία που προκαλεί καρκίνο από τον οποίο έχασε όπως λέει παρακάτω τη μισή του οικογένεια) μιας και ήταν πρώην βιομηχανικός εργάτης της ΔΕΗ. Το μόνο που ζητάει τώρα είναι η επανασύνδεση ρεύματος της οικείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγεκριμένα δήλωσε:
 «δεν θέλω τίποτα άλλο. Μόνο να μου συνδέσουν το ρεύμα. Θα τους πληρώνω αυτό που θα καίω. Τα χρήματα από τις οφειλές δεν μπορώ να τα πληρώσω με τα 473 ευρώ επίδομα που παίρνω ως καρκινοπαθής. Προσπάθησα να έρθω σε διακανονισμό, όμως το σπίτι είναι γραμμένο στο όνομα του πατέρα μου, ο οποίος έχει πεθάνει. Ζήτησα πάνω από τέσσερις φορές να γίνει κάτι, να βρούμε μια λύση. Ο ένας με στέλνει στον άλλον. Η ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ στη ΔΕΗ. Επιπλέον μου ζήτησαν να ακολουθήσω μια διαδικασία με γραφειοκρατία. Κοστοβόρα και χρονοβόρα. Και τώρα με την ασθένειά μου δεν μπορώ να ανταπεξέλθω». 

Ακόμη ανέφερε «μέσα στο σπίτι μου έχω κολώνα της ΔΕΗ. Από το παράθυρό μου, βλέπω το φουγάρο της μεγαλύτερης λιγνιτικής μονάδας που υπάρχει στη χώρα. Μου το κρατάνε, επειδή κάποτε μαζί με τους συναδέλφους μου συμμετείχα στον αγώνα για την εξάλειψη του εξασθενούς χρωμίου, ουσία που προκαλεί καρκίνο από τον οποίο έχασα τη μισή μου οικογένεια. Με πήγαν στα δικαστήρια για αυτό. Και το άγχος της ανεργείας χτύπησε πάνω μου». 

Σε ερώτηση για το τι του είπαν οι άνθρωποι που χθες το πρωί πήγαν στο σπίτι του να του κόψουν το ρεύμα, ο Μάριος Τεντζογλίδης αναφέρει πως «οι αστυνομικοί με ειρωνεύτηκαν. Ρώτησα έναν υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ ποιας κλάσης είναι. Του είπα πως εμείς δώσαμε μάχη με αίμα για να μπορέσει σήμερα να εργάζεται” και συμπληρώνει: “Είμαι σε απόγνωση, δεν ξέρω τι να κάνω. Ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό, όπως και τα παιδιά του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια που είναι στο πλευρό μου».  
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης