Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από εξελίξεις που αφορούν τον Διεθνή Αερολιμένα της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ενημερώνοντας το σώμα για επαφές που είχε, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στη συνάντησή του με εκπροσώπους της Fraport, στην οποία θα παραχωρηθούν 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ αυτών και το αεροδρόμιο Μακεδονία. Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος, οι άνθρωποι της Fraport του παραπονέθηκαν για καθυστερήσεις στη διαδικασία παραχώρησης του αεροδρομίου, αφήνοντας αιχμές και για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. «Η εταιρεία έπρεπε την 1η Ιανουαρίου να παραλάβει το αεροδρόμιο και έχουμε φτάσει στον Μάρτιο. Οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι. Δεν προχωράνε έτσι τα πράγματα» σχολίασε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια ακόμη απώλεια για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία αφορά την παρουσία της Qatar Airways.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε αρχίσει επαφές με την εταιρεία του Κατάρ, η οποία και είχε συμφωνήσει να προχωρήσει στην αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και στην εκτέλεση υπερατλαντικών πτήσεων για την Αυστραλία και την Κίνα. Το δυσάρεστο είναι ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκινάει δρομολόγια από τα Σκόπια» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Μετέφερε δε τη δυσαρέσκεια των διαχειριστών της εταιρείας για τη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης. «Έχουν εκνευριστεί με τη στάση της κυβέρνησης στις περιπτώσεις δύο επενδύσεων στις οποίες εμπλέκονται, στο Ελληνικό και τη Ζάκυνθο. Αυτά δεν είναι καθόλου ευχάριστα μηνύματα. Οποιαδήποτε κίνηση που είναι εχθρική στην επιχειρηματικότητα δημιουργεί προβλήματα» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Όταν άκουσα τα Σκόπια, μου ήρθε σκοτωδύνη. Στα Σκόπια βρήκαν; Είναι πολύ δυσάρεστο».

ΠΗΓΗ: thestival.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης