Έκτακτο ανακοινωθέν εξέδωσε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης με το οποίο ενημερώνει τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η Εκκλησία της Κρήτης αναφέρει πως οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κανονικά στους Ιερούς Ναούς, ωστόσο προτρέπει τους ηλικιωμένους να παραμείνουν στο σπίτι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι Ιερές Ακολουθίες των ημερών θα τελούνται κανονικά στους Ιερούς Ναούς,  με την ισχυρή σύσταση, ιδιαίτερα προς τους ηλικιωμένους ανθρώπους και σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην προσέρχονται στους Ιερούς Ναούς ώστε να αποφύγουν τον συγχρωτισμό με άλλους ανθρώπους».

Παράλληλα αναφέρει πως αποδέχεται και εφαρμόζει όλα τα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Πολιτεία υπογραμμίζοντας πως «η υπόθεση του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας».

Προτροπή στην αναβολή βαφτίσεων και γάμων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία ακόμα σύσταση προχωρά η Εκκλησία της Κρήτης, καθώς, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου ,θα υπάρξει η προτροπή να αναβληθούν γάμοι και βαφτίσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Συνιστάται στους Κληρικούς να προτρέψουν τους ανθρώπους, εάν είναι δυνατόν, να αναβάλουν προγραμματισμένα Ιερά Μυστήρια (βαπτίσεις και γάμους), μέχρι την έκδοση νεώτερων οδηγιών της Πολιτείας».

Για τη Θεία Κοινωνία

Θέση όμως έλαβε και για τη Θεία Κοινωνία και τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά αναφέρει: «Η Εκκλησία της Κρήτης εκφράζει τη βαθύτατη λύπη Της για κάθε προσβλητική άποψη και τοποθέτηση, ανθρώπων όποιας ιδεολογίας, που βρίσκουν την ευκαιρία να διατυπώσουν υβριστικές απόψεις εις βάρος της Εκκλησίας, των Ιερών Μυστηρίων, των Κληρικών και των πιστών «εργαλειοποιώντας» έτσι τη δοκιμασία του Λαού μας», ενώ προσθέτει: «Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Η προσέλευση στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας γίνεται εκούσια από τους πιστούς με εφόδιο και προϋπόθεση την αληθινή πίστη. Η Εκκλησία ουδένα εξαναγκάζει στη συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία».

Τέλος η Εκκλησία της Κρήτης ανακοίνωσε πως προχωρά σε απολύμανση εκκλησιαστικών χώρων, γηροκομείων και Ιδρυμάτων.

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης