Σε αναστολή τέθηκε η λειτουργία δύο τμημάτων της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, καθώς ένας εκπαιδευτικός του σχολείου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εστάλη στους γονείς, οι μαθητές που φοιτούν στα τμήματα αυτά θα παραμείνουν σπίτι τους για τις επόμενες 14 ημέρες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο κείμενο της ανακοίνωσης επισημαίνεται πως τα αδέρφια μαθητών που έχουν τεθεί σε καραντίνα και των οποίων τα τμήματα έχουν κλείσει δεν νοούνται ως στενές επαφές και είναι ελεύθερα να μεταβούν στο σχολείο. Σημειώνεται ότι αυτή η επισήμανση γίνεται βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου που εφαρμόζουν ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας τόσο στα ιδιωτικά όσο και στα δημόσια σχολεία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, εάν εμφανιστεί ένα κρούσμα σε τάξη του δημοτικού, τότε κλείνει το τμήμα και όλα τα παιδιά του τμήματος τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών. Τα αδέρφια τους, είτε φοιτούν στο ίδιο σχολείο είτε σε άλλο και σε άλλες τάξεις, υποχρεούνται να μεταβούν στο σχολείο, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ισχύει, και δεν λογίζονται ως στενές επαφές του κρούσματος που έχει εντοπιστεί στο τμήμα που έχει κλείσει. Προφανώς τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και το Υπουργείο Παιδείας οφείλουν εξηγήσεις ως προς τη συγκεκριμένη προσέγγιση του ζητήματος, διότι πολλοί είναι οι γονείς αλλά και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που ανησυχούν ως προς τον πολλαπλασιασμό της διασποράς του ιού μέσω τέτοιων περιπτώσεων.

Η ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι εκπαιδευτικός του σχολείου μας επιβεβαιώθηκε χθες ως κρούσμα covid-19. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, προχωρήσαμε στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας των τμημάτων Ε5 και ΣΤ2 του Δημοτικού.

Οι γονείς των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στα τμήματα αυτά έχουν ήδη ενημερωθεί πως, από σήμερα Πέμπτη 12/11/20, και για διάστημα δεκατεσσάρων ημερών, τα παιδιά τους θα παραμείνουν στο σπίτι και θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα.  

Τα αδέλφια των μαθητών των παραπάνω τμημάτων δεν ορίζονται ως στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος, μπορούν επομένως να προσέρχονται κανονικά στο σχολείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης