Μπροστά στον «παραλογισμό» της φορολογικής διοίκησης  που  πολλές φορές αντιμετωπίζουν  οι απλοί πολίτες, βρέθηκε πριν από χρόνια και η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Μαίρη Σάρπ. Όπως αποκάλυψε η ίδια, μιλώντας σε ημερίδα  της ΑΑΔΕ, πριν από τρία χρόνια,  άγνωστοι έκλεψαν το πρώτο της αυτοκίνητο, αλλά η Εφορία της έστειλε, μήνες αργότερα , ειδοποίηση να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το κλεμμένο ΙΧ της.   

Έκπληκτη η κ. Σάρπ, είδε ότι όχι μόνο έπρεπε να καταβάλει τα χρήματα αυτά αλλά και να αποδείξει στην Εφορία, το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν ήταν πια ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου γιατί της το είχαν κλέψει. Τότε όμως, όπως εξιστορεί, άρχισε η περιπέτειά της να βρει λύση, σε ένα θέμα που φάνταζε ως «βουνό» στην Εφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσο ζείτε,  θα το πληρώνετε», της είχαν πει χαρακτηριστικά οι εφοριακοί με αποτέλεσμα η κ. Σαρπ να επιλέξει τον δρόμο των δικαστηρίων, καταθέτοντας προσφυγή.

Όπως μάλιστα εξήγησε, χρειάστηκε για ένα απλό και ίσως ασήμαντο θέμα να απασχολήσει τα δικαστήρια, επιβαρύνοντάς τα με τη δική της προσφυγή γιατί  απουσιάζει πολλές φορές η κοινή λογική στη φορολογική διοίκηση η οποία λειτουργεί με άκαμπτο και γραφειοκρατικό τρόπο. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης