Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης βρίσκεται σε εξέλιξη τριπλή επιχείρηση εκκένωσης κτηρίων που τελούν υπό κατάληψη στο Κουκάκι και συγκεκριμένα στις οδούς Ματρόζου, Παναιτωλίου και Αρβάλη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο κάτοικοι της περιοχής. «Μπούκαραν στο σπίτι μας», υποστηρίζει η γυναίκα.

Η επιχείρηση διεξάγεται έπειτα από την εντολή που έλαβε η αστυνομία από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εκκενωθούν και τα 45 κτήρια τα οποία βρίσκονται υπό κατάληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά έγιναν 10 προσαγωγές, ανάμεσά τους και ένας πατέρας μαζί με τον γιο του οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, αρνήθηκαν να επιτρέψουν την είσοδο στην ομάδα ΕΚΑΜ, για να γίνει πιο εύκολο το έργο τους κατά την επιχείρηση εκκένωσης.

Ένας από τους συλληφθέντες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν οι δύο κάτοικοι, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η σύζυγος, ο άντρας της αρνήθηκε και απάντησε ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν έχουν εισαγγελική εντολή. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι, έβγαλαν όπλα μπροστά στα δύο παιδιά τους και συνέλαβαν πατέρα και γιο. Όπως μετέδωσε το OPEN TV, όταν η οικογένεια ρώτησε τις αστυνομικές δυνάμεις αν έχουν εισαγγελική εντολή, εκείνοι τους έριξαν στο πάτωμα, τους έδεσαν τα χέρια και τους έδειραν. Όταν ανέβηκε και η ίδια να δει τι γίνεται, την απείλησαν και της είπαν: «Φύγε, κλείσου μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα», ενώ τονίζει πως είδε άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει με το γόνατό του το κεφάλι του γιου της στο πάτωμα. Η γυναίκα συμπληρώνει πως μετά από όλα αυτά, έφτασε εισαγγελέας στο σπίτι και έκαναν έρευνα, για να διαπιστώσουν εάν έκρυβαν καταληψίες στον χώρο. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτήρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Πάντως, λίγη ώρα προτού η αστυνομία πραγματοποιήσει έφοδο στα κτήρια, συνομίλησε με τους καταληψίες, προκειμένου να εγκαταλείψουν τα κτήρια. Η αστυνομία, είπε πως, δεν θα τους πειράξεις κανείς.

Το χρονικό της επιχείρησης

Από τις 6:00 το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εισέλθουν στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Άρβαλη 3. Μέσα σε ένα από τα κτήρια υπήρχαν αντιδράσεις, καθώς οι καταληψίες χρησιμοποίησαν  πυροσβεστήρες και φώναζαν κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, επιχειρώντας με τροχό να ανοίξουν τις πόρτες.

Στο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Ματρόζου είναι η δεύτερη φορά που γίνεται επιχείρηση. Η πρώτη (επιχείρηση) πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν νεαροί είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου, πετώντας αντικείμενα και μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Μετά την εκκένωση των κτηρίων και τις προσαγωγές, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτήρια.

Η αστυνομία βρίσκεται ακόμη στην περιοχή και πραγματοποιεί έρευνα προκειμένου να συλλέξει απαραίτητο υλικό για την ολοκλήρωση της υπόθεσης.  

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε το βίντεο με τις προσαγωγές:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης