Eκδηλώση για τη συμπλήρωση 103 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποίησε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής και την Αρμενική Κοινότητα της Ελλάδος.

Video από την εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 22 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί στο Θέατρο Παλλάς στο κέντρο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα Αθηνών κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κυρία Ελένη Σταματάκη, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υπουργός κύριος Τέρενς Κουίκ, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, κύριος Fadey Charchoglyan και εκπρόσωπος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην 100η επέτειο της Ανακήρυξης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, το 1918.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο τ. Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος Ιωάννης Κασουλίδης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε προβολή βίντεο και καλλιτεχνικό μέρος με τη συμμετοχή της χορωδίας και του χορευτικού συγκροτήματος του αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαμασκαΐν».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εκ μέρους της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας, του πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, του Δημάρχου Αθηναίων, του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του εκπροσώπου της Αρμενικής Κοινότητας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Αρμενική Κοινότητα Ελλάδας «τον Απρίλιο, οι Αρμένιοι όλου του κόσμου ετοιμάζονται να τιμήσουν την 103η επέτειο της Γενοκτονίας από την Τουρκία. Tαυτόχρονα φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας, το 1918».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης