Στις μέρες αγωνίας που πέρασε όταν ο σύζυγος της κόρης του τη δολοφόνησε και απήγαγε τον 4χρονο εγγονό του, αναφέρθηκε βαθιά συγκινημένος ο Λάμπης Μαυρομάτης σε εκδήλωση για τα 24 χρόνια προσφοράς του “Χαμόγελου του παιδιού”, ευχαριστώντας τον οργανισμό για την στήριξή του εκείνη την περίοδο, που ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθούσε το θρίλερ αναζήτησης του μικρού Φοίβου Λέσι. 

«Δεν μπορεί κανείς να αναπολεί τέτοια γεγονότα χωρίς πόνο. Αναζητούσαμε επί 18 μέρες τον εγγονό μας που βρισκόταν στην ύπαιθρο με -7 θερμοκρασία, με λάσπες και βροχή, μαζί με τον άνθρωπο που μας κατέστρεψε» είπε με τρεμάμενη φωνή ο κ. Μαυρομάτης, «πατέρας πλέον», όπως ο ίδιος είπε στον πρόεδρο του οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο, του μικρού Φοίβου και του μεγαλύτερου αδερφού του Ιάσονα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2016, ο Τζέιμς Λέσι δολοφόνησε στο χωριό Ορμύλια Χαλκιδικής την εν διαστάσει σύζυγό του, και εξαφανίστηκε μαζί τον μικρό Φοίβο, για να συλληφθεί τελικά έπειτα από 18 ημέρες αγωνίας και να εντοπισθεί σώο το παιδί. 

Ο κ. Μαυρομάτης έκανε μνεία στη συνεισφορά του «Χαμόγελου» που εξέδωσε αμέσως Amber Alert και στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, χωρίς καν οι ίδιοι να το έχουν ζητήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ.Γιαννόπουλο, ο οργανισμός βρέθηκε στη συνέχεια με υποστηρικτικές δράσεις και στο σχολείο των παιδιών, ενημερώνοντας τους εκπαιδευτικούς και βοηθώντας με κάθε τρόπο όλα τα παιδιά που αποτελούσαν το σχολικό περιβάλλον για τα δύο αδέρφια.  

«Εμείς μεταφέραμε τον μικρούλη από το νοσοκομείο πίσω στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του και εκεί, το πρώτο πράγμα που είπε, ήταν «πού είναι η μαμά μου;»… θυμήθηκε συγκινημένος ο κ.Γιαννόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

190 παιδιά διασωληνωμένα αλλά σπίτι τους

Στο πρόγραμμα κατ΄οίκον νοσηλείας του οργανισμού, αναφέρθηκε στη συνέχεια ο κ. Γιαννόπουλος, τονίζοντας ότι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, 190 παιδιά ζουν διασωληνωμένα στο σπίτι τους με την υποστήριξη του «Χαμόγελου».

Όπως η 6χρονη Χρυσοβαλλάντου, η οποία πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 και προσπαθεί να έχει μια κανονική ζωή, αν και φέρει τραχειοστομία και χρειάζεται αναπνευστήρα. 

«Κάνει ειδική θεραπεία που επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου, διδάσκεται κατ’ οίκον και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα της, όταν θέλει να πάει για παράδειγμα, στην παιδική χαρά, αφού είναι απαραίτητη για την μεταφορά και παρακολούθησή της η κινητή μας μονάδα».

Άλλωστε, σύμφωνα με τον υφυπουργό εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου, «πίσω από κάθε παιδικό χαμόγελο, βρίσκεται μια ομάδα- παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς για όλους μας».

«Είναι απόδειξη» πρόσθεσε μιλώντας στην εκδήλωση, «πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά όλου του κόσμου να χαμογελούν». 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» απέκτησε φυσική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη το 1996, και στη Θεσσαλία με έδρα τη Λάρισα το 2014, στηρίζοντας συνολικά 113.621 παιδιά. Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται διαδραστικές δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης, συμβουλευτική υποστήριξη, επιτόπιες παρεμβάσεις για παιδιά που διέτρεχαν άμεσα κίνδυνο και 281 αιτήματα για φιλοξενία 502 παιδιών. Στο Σπίτι του «Χαμόγελου» στην Καλαμαριά έχουν μεγαλώσει 50 παιδιά και άλλα 30 στο Σπίτι στη Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας. 

Ο οργανισμός παρείχε επίσης προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε 16.771 παιδιά, δημιουργική απασχόληση σε 20.155 νοσηλευόμενα παιδιά στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά και Παπαγεωργίου και υποστήριξε 2.152 παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης