Το επίκαιρο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο εξετάζει η εκδήλωση που πραγματοποιεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2020 η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Η εκδήλωση, μάλιστα, λόγω και του επίκαιρου χαρακτήρα της, θα πραγματοποιηθεί στο Καστελόριζο.

Σε αυτή θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι νομικοί και ακαδημαϊκοί, γνώστες των διεθνών σχέσεων και του Διεθνούς Δικαίου, μεταξύ των οποίων ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος. Επίσης, οι καθηγητές Κώστας Υφαντής, Μαρία Γαβουνέλη, Πέτρος Λιάκουρας, οι δικηγόροι Στέλιος Γρηγορίου, Γεώργιος Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνος Κεράτσας και ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωκοινοβουλίου, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, εκτός του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Μεταξύ αυτών: ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος και η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ θα συμμετάσχει η χορωδία του ΔΣΑ.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τα sites της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων (www.olomeleia.gr) και του ΔΣΑ (www.dsa.gr).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης