Μνήμες από το τραγικό δυστύχημα με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Κρήτης, ξύπνησαν την Τετάρτη στην Εθνική Οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Στο σημείο εκείνο, πριν από έξι χρόνια, έχασαν την ζωή τους ο Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο Βαγγέλης Κελαράκης, στελέχη του ΕΚΑΒ Κρήτης, μετά από διπλό τροχαίο δυστύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν 12 Δεκεμβρίου του 2012 όταν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο οδηγούσε ο Νίκος Μυρωδιάς, με συνεπιβάτες τους Βουρβαχάκη και Κελαράκη, συγκρούστηκε με ένα φορτηγάκι που οδηγούσε μια 37χρονη γυναίκα, και τυλίχτηκε στις φλόγες, απανθρακώνοντας τους άτυχους συνοδηγούς. Ο οδηγός είχε διασωθεί, μετά από βοήθεια του Δημήτρη Βουρβαχάκη και διερχόμενων οδηγών.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, είχε κρίνει ότι το ατύχημα προκλήθηκε με αποκλειστική υπαιτιότητα της 37χρονης οδηγού του άλλου οχήματος, επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών με αναστολή, με τον οδηγό του ασθενοφόρου να ταλαιπωρείται μέχρι σήμερα από το σοβαρό τραυματισμό του.

Την τραγική ημέρα οι δύο θανόντες μετέβαιναν στο Ρέθυμνο για να μιλήσουν σε σχολείο για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος και συνολικά για την οδική ασφάλεια. Ένα θέμα στο οποίο ειδικά ο Δημήτρης Βουρβαχάκης, είχε αφιερώσει άπλετο χρόνο από την επαγγελματική και προσωπική του ζωή. Το νήμα της ζωής του κόπηκε ακριβώς από τον ίδιο λόγο που στερεί τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας κάθε χρόνο στην Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ασθενοφόρο στο οποίο επέβαινε ο Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο Βαγγέλης Κελαράκης τυλίχτηκε στις φλόγες, στην εθνική οδό, ενώ ήταν καθ’οδόν προς το Ρέθυμνο για εκπαίδευση- Οι εγκλωβισμένοι φώναζαν για βοήθεια δευτερόλεπτα πριν την πρώτη έκρηξη.

Είναι γνωστό πως ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρης Βουρβαχάκης είχε δώσει μεγάλη “μάχη” για το θέμα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και για την καλύτερη οργάνωση του ΕΚΑΒ στο νησί. Επίσης και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ,Βαγγέλης Κελαράκης, αγωνιζόταν διαρκώς για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και επομένως και για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.
Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης