Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εκτιμάται από την Ασφάλεια Αττικής ότι είναι η λεία της οργανωμένης συμμορίας πορτοφολάδων που εξαρθρώθηκε. Ο αριθμός των συλληφθέντων έχει ανέβει στους 31, ανάμεσα στους οποίους είναι και τα αρχηγικά μέλη, ενώ από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, 27 είναι Αλβανοί, ένας Βούλγαρος, ένας υπήκοος Μπαγκλαντές, ένας Γεωργιανός και ο 49χρονος απότακτος αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αστυνομικός φέρεται να ζητούσε χρήματα από τους πορτοφολάδες για να μην τους καταδώσει στις αρχές και να πωλούσε κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα που έπαιρνε από τη συμμορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση έχουν άλλα 18 άτομα που αναζητούνται. Πρόκειται για 2 Έλληνες, 14 Αλβανούς υπηκόους, ένα Βούλγαρο και ένα Ρουμάνο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και συγγενής γνωστής μουσικοσυνθέτριας που δεν κατηγορείται για συμμετοχή τη δράση της σπείρας, αλλά για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, καθώς σε αποθήκη του βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα που δεν είχε δηλώσει, ενώ φαίνεται να σχετιζόταν με αλλοδαπή, μέλος της συμμορίας.

Η συμμορία δρούσε την τελευταία δεκαετία και έκλεβε πορτοφόλια και προσωπικά αντικείμενα από επιβάτες σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Θύματα της είχαν πέσει πολλοί ηλικιωμένοι, αλλά και τουρίστες που πήγαιναν στο αεροδρόμιο. Σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη της σπείρας προσποιούνταν τους τουρίστες και με διάφορα τεχνάσματα έκλεβαν το επιβατικό κοινό. Έμπαιναν ανά ομάδες σε συρμούς του ηλεκτρικού και του μετρό και ο ένας έκλεβε το πορτοφόλι και το έδινε στο συνεργό του, ο οποίος στην επόμενη στάση κατέβαινε και άλλαζε συρμό για να μην εντοπιστεί.

Τα κλοπιμαία τα πωλούσαν σε κλεπταποδόχους, είτε τα μοιράζονταν. Η εγκληματική οργάνωση είχε περιφερειακά μέλη που έκαναν κλοπές με αμοιβή 20-30 ευρώ, ενώ στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικές φράσεις. Δρούσαν και στην επαρχία σε εμποροπανήγυρεις, σε μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Αθήνας, καθώς και σε νησιά των Κυκλάδων με μεγάλη τουριστική κίνηση,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι εμπλέκονται σε πάνω από 4000 κλοπές πορτοφολιών, ενώ από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από 700.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένονται αύριο το μεσημέρι στη ΓΑΔΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης