Ως μια σημαντική ευκαιρία προβολής και προώθησης των προϊόντων που παράγονται στην Δυτική Ελλάδα και ταυτόχρονα ως μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να οδηγήσει στην προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας την επίσκεψη, από την Πέμπτη έως το Σάββατο, 35 πρέσβεων, προξένων και εμπορικών ακολούθων από χώρες του εξωτερικού.

Όπως είναι γνωστό η επιχειρηματική επίσκεψη των ξένων διπλωματών οργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον φορέα «Invest in Greece», με την υποστήριξη του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, του ΕΟΤ, των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και του Economic and Commercial Diplomats Club.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο, υπογράμμισε ότι πρωτεύον στόχος της Περιφέρειας είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της Δυτικής Ελλάδας και η τόνωση της απασχόλησης. «Ο στόχος αυτός», όπως είπε, «για να επιτευχθεί χρειάζεται και επιχειρήσεις εξωστρεφείς, επιχειρήσεις υγιείς και με εξαγωγικούς προσανατολισμούς. Και φυσικά χρειάζεται και νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Οργανώνουμε την επίσκεψη των ξένων διπλωματών ακριβώς για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις συνεργασίας, να προβάλουμε τις δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας και να δείξουμε την δυναμική της περιοχής».

«Οι επιχειρήσεις της περιοχής μας θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν πληροφορίες για αγορές του εξωτερικού και ν’ αναπτύξουν σχέσεις που μπορεί να αποβούν ιδιαίτερα χρήσιμες για τις εξαγωγές τους. Ανοίγουμε ένα δρόμο και δημιουργούμε ένα περιβάλλον που μπορεί να υποβοηθήσει τις εξαγωγές των επιχειρήσεων», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η επίσκεψη οργανώνεται και με την στενή συνεργασία των προέδρων των τριών Επιμελητηρίων Πλάτωνα Μαρλαφέκα (Αχαΐας), Παναγιώτη Τσιχριτζή (Αιτωλοακαρνανίας) και Κώστα Νικολούτσου (Ηλείας).

Πηγή:pelop
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης