Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του γιου του Κώστα Χατζάκη, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις Μοίρες, για το σκηνικό τρόμου που βίωσε όλη η οικογένεια τη νύχτα του φόνου.

Όπως τόνισε ο γιος του θύματος μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV: «Κάποιος ήρθε, χτύπησε εδώ στο σπίτι μας την πόρτα του πατέρα μου, τον ρώτησε κάποια πράγματα δεν ξέρω τι ακριβώς, δεν γνωρίζω, δεν ήμουν μπροστά. Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος φιλήσυχος, τον ξέρει όλη η κοινωνία της Μεσαράς, ένας άνθρωπος 78 χρονών με προβλήματα υγείας. Ήταν στο σπίτι του, άνοιξε την πόρτα, και έβγαλε ένας το όπλο και τον πυροβόλησε. Πυροβόλησε και την μητέρα μου, που μάλλον πήγε και αυτή να τη σκοτώσει… Χωρίς να τον ξέρουμε, χωρίς να έχουμε καμία γνωριμία με αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο το έκανε στον πατέρα μου, στην οικογένεια τη δικιά μου. Δεν ξέρω αν έχει κάποια οικογενειακά με τους γείτονες. Αυτό δεν μας ενδιαφέρει, δεν μας αφορά»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και συνέχισε, λέγοντας «Πυροβόλησε και προς τα παιδιά και μπορεί να είχαμε κι άλλα θύματα… Αυτός ο άνθρωπος δεν ξέρω ήρθε με θολωμένο μυαλό για κάποια ζήλια με συγγενικό του πρόσωπο και ήρθε να βγάλει τα απωθημένα του σε λάθος ανθρώπους. Θα μπορούσε να βγει πάνω, να σκοτώσει και εμάς και τα παιδιά μας και όλους μας. Είμαστε τυχεροί που γλιτώσαμε.»

 

Χαρακτηριστική είναι και η περιγραφή γείτονα του αδικοχαμένου Κώστα Χατζάκη, ο οποίος ήταν αυτήκοος μάρτυρας του περιστατικού, ενώ συντετριμμένος, είδε και τον γείτονα του αιμόφυρτο στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άκουσα τους πυροβολισμούς, που ήταν σε δύο φάσεις: Ήταν –  νομίζω – τέσσερις, έκανε μισό με ένα λεπτό διακοπή και ξεκίνησαν οι άλλοι τέσσερις με πέντε. Μετά από δύο τρία λεπτά πήγα στη βεράντα και είδα το Χατζάκη τον Κωστή… Είχε πεθάνει, ήταν ακαριαίος ο θάνατος. Και η σύζυγός του είχε μια σφαίρα.

Η διάρκεια ήταν, περίπου, δύο λεπτά. Μετά τους πυροβολισμούς, μπήκε στο αμάξι, από ότι είπαν κάποιοι άλλοι που τον είδαν και έφυγε. Η σύζυγος του θύματος τον γνώρισε ποιος ήταν», ανέφερε ο γείτονας.

Πηγή: neakriti.gr

Διαβάστε επίσης: Χειροπέδες στον φονιά του Ηρακλείου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης