Έγκλημα στη Ρόδο: Εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 19χρονου στη σιδερώστρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, 10:11
Έγκλημα στη Ρόδο: Εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 19χρονου στη σιδερώστρα
Μια πρώτη ένδειξη για το τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου στο εξοχικό των Πεύκων, όπου φέρεται να βιάστηκε και να δολοφονήθηκε η 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη, έδωσαν στην ανακρίτρια Ρόδου τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενήργησαν επιτελείς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σε πειστήρια που συνέλεξαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική», από τις εργαστηριακές εξετάσεις βρέθηκαν αποτυπώματα από την αριστερή παλάμη του 19χρονου Αλβανού κατηγορουμένου στη σιδερώστρα στην οποία βρισκόταν πάνω το σίδεροΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική», από τις εργαστηριακές εξετάσεις βρέθηκαν αποτυπώματα από την αριστερή παλάμη του 19χρονου Αλβανού κατηγορουμένου στη σιδερώστρα όπου βρισκόταν πάνω το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η άτυχη φοιτήτρια.

Είναι πιθανό -και αναμένεται να ξεκαθαριστεί άμεσα - ο 19χρονος να έθεσε το αριστερό του χέρι στη σιδερώστρα και να έπιασε με το δεξί το σίδερο.

Το σίδερο, που βρέθηκε στο μεταξύ σε σημείο που υπέδειξε ο 19χρονος στους λιμενικούς στο θαλάσσιο δύσβατο σημείο του κόλπου «Φώκιας», όπου πέταξαν την άτυχη φοιτήτρια, πρώτον είναι σπασμένο, ενώ πιθανολογείται ότι λόγω της πολυήμερης παραμονής του στο νερό δεν φέρει ίχνη DNA και αποτυπωμάτων τα οποία να είναι αξιολογήσιμα.

Για την ώρα οι Αρχές δεν καταλήγουν σε συμπεράσματα. Το ότι βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου δεν σημαίνει αυτόματα πως εκείνος είναι ο δράστης της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21 ετών Έλληνας κατηγορούμενος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι στο σπίτι στους Πεύκους ήπιε ένα ποτό με τη φοιτήτρια, ενώ ο 19χρονος δεν ήπιε, και ακολούθως άρχισαν να ερωτοτροπούν. Ισχυρίστηκε ότι είχαν επαφή και ότι η κοπέλα προσέβαλε μετά την πράξη τον 19χρονο.

Ο Ροδίτης ισχυρίζεται ότι γέλασε και τότε ο 19χρονος έπαθε υστερία, την έβρισε και ακολούθως τη χτύπησε στο πρόσωπο με μπουνιές. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ενώ η φοιτήτρια ήταν στο έδαφος, την έπιασε ο 19χρονος Αλβανός από τον λαιμό, έπιασε το ηλεκτρικό σίδερο και τη χτύπησε με μανία στο πρόσωπο.

Ο 19χρονος, από την άλλη, υποστήριξε σε αντιδιαστολή με τα ανωτέρω ότι, όταν μετέβησαν στην οικία στους Πεύκους, ο Ροδίτης έγινε προκλητικός και επιτακτικός στο να συνευρεθεί ερωτικά με την άτυχη φοιτήτρια. Διατείνεται ότι όταν η κοπέλα αρνήθηκε, υπήρξε μεταξύ τους διαπληκτισμός που εξελίχθηκε σε χειροδικία και στην απειλή ότι δεν θα την άφηνε να φύγει από το σπίτι.

Υποστηρίζει ότι η Ελένη προειδοποίησε τον συγκατηγορούμενό του ότι θα ενημέρωνε τις Αρχές και τότε εκείνος, που τελούσε -όπως και ο ίδιος- υπό την επήρεια αλκοόλ, της επιτέθηκε και τη χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.Οι εργαστηριακές αναλύσεις

Σημειώνεται ότι ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα και των δύο κατηγορουμένων πάνω σε μπουκάλια και ποτήρια μέσα στο σπίτι στους Πευκούς.

Παράλληλα, εντοπίστηκε γενετικό υλικό των δύο ανδρών και της κοπέλας τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στο λευκό αγροτικό βανάκι του πατέρα του 21 ετών Ροδίτη με το οποίο είχαν μεταφέρει τη φοιτήτρια από το σπίτι της στους Πεύκους και στη συνέχεια στην παραλία της Φώκιας, όπου την πέταξαν ζωντανή.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να προκύπτουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό τέταρτου ατόμου ή τρίτου δράστη στον τόπο της δολοφονίας, παρά μόνο κάποια δικαιολογημένα γενετικά αποτυπώματα.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, 12:39