Αίγυπτος: Ειδική πτήση επαναπατρισμού από το Κάιρο στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 13:25
Αίγυπτος: Ειδική πτήση επαναπατρισμού από το Κάιρο στην Αθήνα

Πτήση επαναπατρισμού για Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Αίγυπτο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Απριλίου.

Η ειδική πτήση με την εταιρεία Air Cairo θα ξεκινήσει από το αεροδρόμιο του Καΐρου, με όσους Έλληνες πολίτες από το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια ή άλλες περιοχές της Αιγύπτου ζητήσουν από τα γενικά προξενεία του Καΐρου και της Αλεξανδρείας να μεταβούν στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιες Αρχές, ο επαναπατρισμός αφορά μόνο σε όσους πολίτες εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές:

   1. Χρήζοντες άμεσης υγειονομικής φροντίδας που δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στον τόπο όπου βρίσκονται (π.χ. έγκυες, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας). Όσοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία πρέπει να προσκομίσουν ήδη διαθέσιμα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

   2. Άτομα των οποίων η σύμβαση εργασίας ή η σύμβαση μίσθωσης της κατοικίας τους έληξε ή λήγει στο άμεσο μέλλον. Ομοίως όσοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να προσκομίσουν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

   3. Εγκλωβισμένοι στην Αίγυπτο από πτήσεις transit (ταξιδιώτες σε πτήσεις από τρίτη χώρα προς την Ελλάδα μέσω Αιγύπτου, που εγκλωβίστηκαν στην Αίγυπτο). Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσκομιστεί το εισιτήριο της πρώτης πτήσης.

Τα εν λόγω δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν άμεσα στις ελληνικές προξενικές Αρχές (grgencon.cai@mfa.gr για το Κάιρο και gegencon.ale@mfa.gr για την Αλεξάνδρεια), για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν.

Όλοι οι επιβάτες με την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα οδηγηθούν σε ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι για τον COVID-19. Θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο έως ότου λάβουν τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών. Όσοι ελεγχθούν αρνητικοί στον κορωνοϊό θα μπορούν να αναχωρήσουν για τις οικίες τους, όπου και θα παραμείνουν σε 14ήμερη απομόνωση. Όσοι ελεγχθούν θετικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο προς παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας τους από γιατρούς.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 13:30