Eιδική πτήση, από το Κάιρο προς την Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου, έπειτα από πρωτοβουλία του Αιγυπτιώτη επιχειρηματία Αντώνη Καζαμία, ο οποίος εξασφάλισε τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές και ήδη βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ειδική αυτή πτήση που αναμένεται να μεταφέρει στην Αθήνα, σε μία εβδομάδα από σήμερα, Έλληνες αλλά και Αιγυπτίους που τυχόν διαθέτουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα και επιθυμούν τη μετάβασή τους.

Ο κ. Καζαμίας, επιχειρηματικά δεν έχει σχέση με τουριστικά πρακτορεία, ωστόσο αποφάσισε να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, βλέποντας τις ανάγκες και την αγωνία όσων Ελλήνων θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και βρίσκονται αναγκαστικά εγκλωβισμένοι στην Αίγυπτο, λόγω της διακοπής λειτουργίας του εναέριου χώρου για τις διεθνείς πτήσεις, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καζαμίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστα Βλάση και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, για τη στήριξή τους ώστε να πραγματοποιηθεί η πτήση επαναπατρισμού.

«Άκουγα για την αγωνία πολλών φίλων και συμπαροίκων Αιγυπτιωτών, που ήθελαν να επιστρέψουν στην πρώτη τους πατρίδα, και έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου, για να βρω μία λύση στο πρόβλημά τους», δήλωσε ο κ. Καζαμίας, ευχαριστώντας θερμά όλες τις Αρχές που διευκόλυναν αυτήν την πρωτοβουλία που αναδεικνύει και στην πράξη, τόσο τη δύναμη του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού όσο και τη συνεργασία των δύο λαών και κρατών, μεταξύ αυτών του Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο Νίκου Γαριλίδη και των Γενικών Προξένων της Ελλάδας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, Γιώργου Δασκαλόπουλου και Αθανάσιου Κοτσιώνη.

Την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Αιγυπτιώτη επιχειρηματία Αντώνη Καζαμία, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής. «Μέσα στο ομιχλώδες τοπίο που κανένας δεν γνωρίζει η επόμενη ημέρα τι κρύβει για τον καθένα μας, και με αβέβαιη την δυνατότητα μεταβίβασης παροίκων στην Ελλάδα σύντομα τόσο από το Κάιρο όσο και από την Αλεξάνδρεια, η αξιόλογη πρωτοβουλία της ναύλωσης αεροπλάνου το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, με πρωτοβουλία του Αιγυπτιώτη επιχειρηματία Αντώνη Καζαμία οφείλει να επαινεθεί», δήλωσε ο κ. Καβαλής με άρθρο του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και προσέθεσε: «Η αδυναμία το ταξιδιού στην Ελλάδα έβαλε σε δύσκολη θέση πολλούς πάροικους που ο καθένας για διαφορετικές αιτίες έπρεπε να ταξιδέψει καθώς η απότομη παύση των πτήσεων άφησε σε πολλούς εκκρεμότητες και σε άλλους οικογενειακές υποχρεώσεις να αιωρούνται.

Η πρωτοβουλία λοιπόν του κ. Αντώνη Καζαμία, αν και εμπεριείχε αρκετό επιχειρηματικό ρίσκο, προς τιμήν του την τόλμησε, εξυπηρετώντας τους πάροικους και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την οικονομική της διάσταση. Δεν ξεχνάμε βέβαια πως και η Ελληνική πολιτεία φρόντισε πιο πριν μια πτήση επαναπατρισμού αυτονόητο όμως είναι πως αυτό δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται συνέχεια ή τακτικά, και για αυτό η πρωτοβουλία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία και όντως η επιλογή της χρονικής στιγμής είναι άριστη, και φυσικά και πάλι χωρίς την βοήθεια της Ελληνικής και Αιγυπτιακής πολιτείας δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση της».

Πηγή: ΑΠΕ

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης