Απολύτως ομαλά κύλησε η διαδικασία κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα τελικών εξετάσεων των Αιγυπτίων μαθητών της Αμπετείου Σχολής στο Κάιρο για την εισαγωγή τους στα αιγυπτιακά πανεπιστήμια.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε σχολαστικά μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των μαθητών, με όλους τους υποψηφίους να περνούν από μέτρηση θερμοκρασίας, να φορούν μάσκες και γάντια, μέχρι και ποδονάρια, καθώς και με παρουσία αντισηπτικών σε κάθε αίθουσα, ενώ όλες είχαν πλήρως απολυμανθεί από πριν. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι η Αμπέτειος Σχολή είχε προμηθευτεί και ειδικό μηχανισμό απολύμανσης δια ραντίσματος με αυτόματους αισθητήρες, όπως συμβαίνει σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες και νοσηλευτικά ιδρύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ίδια μέτρα εφαρμόστηκαν και κατά την είσοδο όλων των καθηγητών και επιτηρητών που συμμετείχαν στην εξεταστική διαδικασία, καθώς και του προσωπικού της Σχολής.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από ειδική επιτροπή εκπαιδευτικών υπό την προεδρία του αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης Καΐρου και Βορείου Αφρικής Δρ. Δημήτρη Γιαννικόπουλου, της Αναπληρώτριας Δ/ντριας της Αμπετείου Σχολής Σωτηρίας Μπέτα και της προϊσταμένης του σχολείου εκ μέρους του φορέα του σχολείου και Μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος Αμπέτ Ελένης Μαγγανά – Οικονόμου.

Οι εξετάσεις στο Κάιρο θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη και την επομένη θα ξεκινήσουν -για τέσσερις ημέρες- οι αντίστοιχες εξετάσεις για τους τελειόφοιτους μαθητές του Αβερωφείου Γυμνασίου – Λυκείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αμπέτειος Σχολή, που ανήκει στο Ίδρυμα Αμπέτ και την Ιερά Μονή και Αρχιεπισκοπή Σινά, είναι το πρώτο ελληνικό σχολείο που ιδρύθηκε το 1860, συμπληρώνει φέτος μία ιστορία 160 ετών ζωής, καλύπτει συγχρόνως τόσο το ελληνικό, όσο και το αιγυπτιακό πλήρες πρόγραμμα σπουδών και το απολυτήριό του είναι αποδεκτό και από τις δύο χώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης