Τρία βαριά κακουργήματα βαρύνουν σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον 28χρονο σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε το απόγευμα της 25ης Αυγούστου την 67χρονη γιαγιά και το μόλις ενός έτους εγγονό της, στις Καμάρες Αχαϊας.

Το κατηγορητήριο της αντιεισαγγελέως του Ναυτοδικείου Παναγιώτας Παυλάκου για τον οδηγό του αυτοκινήτου περιλαμβάνει τα εξής κακουργήματα: Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, επικίνδυνη οδήγηση, υπό την επήρεια αλκοόλ, αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με επικίνδυνους ελιγμούς, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εισερχόμενος σε αριστερή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας, προς το αντίθετο ρεύμα, οδηγώντας ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος, προσκρούοντας σε αυτό και βρέθηκε πάνω σε πεζούς» αναφέρει το κατηγορητήριο, σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του συμβάντος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδότητες, ν’ αποφύγει» αναφέρει η αντιεισαγγελέας στο κλητήριο θέσπισμά της.

Το βαρύ κατηγορητήριο για τον 28χρονο, καταλήγει: «Ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ακόμα: «Ενώ ήταν στρατιωτικός, παρέβη τη διάταξη που απαγορεύει την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος» τονίζεται, καθώς η τοξικολογική εξέταση του αίματός του, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφέρεται σε υπέρβαση του ορίου αλκοόλ σε ποσοστό πάνω από 50% (1,71 με όριο 1,10 γρ./λίτρο).

Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο δεν φαίνεται να έχουν βάση οι ισχυρισμοί ότι το σύστημα οδήγησης του αυτοκινήτου πιθανόν να έχει βλάβη. Ο 28χρονος τις επόμενες ημέρες θα προσέλθει στην Ανακρίτρια του Ναυτοδικείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης