Συνελήφθησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Αίγιο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας δύο άνδρες, ηλικίας 42 και 34 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε -κακουργηματικού χαρακτήρα- δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, παράνομη κατοχή και λειτουργία φορητού πομποδέκτη και αντίσταση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., συστήθηκε ειδική ομάδα με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη δραστών που αφαιρούσαν κατά τον τελευταίο μήνα μπρούντζο από μνημεία του δημοτικού κοιμητηρίου του Αιγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα η εν λόγω ομάδα συνέλαβε επ΄ αυτοφώρω τους δύο άνδρες να αφαιρούν μπρούτζινες χειρολαβές από μνημείο του νεκροταφείου.

Οι δράστες κατά τη σύλληψή τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ μπρούντζινες χειρολαβές μνημείων και ένας φορητός πομποδέκτης.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν τελέσει από τις 19-9-2014 μέχρι και τις 6-10-2014 άλλες πέντε κλοπές μπρούντζου από το συγκεκριμένο κοιμητήριο. Ειδικότερα, είχαν αποσπάσει τις μπρούντζινες χειρολαβές από 690 μνημεία, με τη συνολική ποσότητα του αφαιρεθέντος μπρούντζου να εκτιμάται σε πάνω από τρεις τόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν σε λειτουργία τον φορητό πομποδέκτη και συγχρονισμένο στη συχνότητα των αστυνομικών υπηρεσιών Αιγίου, ώστε να διαφεύγουν έγκαιρα τη σύλληψη κάθε φορά που μετέβαιναν αστυνομικοί στο νεκροταφείο για περιπολία και έλεγχο.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο που κατείχαν και χρησιμοποιούσαν για τη φόρτωση των κλοπιμαίων και τη διαφυγή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες παράνομες πράξεις.

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης