Για τη στάση του στο Ουκρανικό ζήτημα ευχαρίστησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, κατά τη σημερινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σ΄ έναν από τους παλαιότερους χριστιανικούς ναούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, την Παναγία Αχειροποίητο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, με τον οποίο συλλειτούργησε στην πρώτη αυτή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό ναό, διότι, πριν από μία εβδομάδα, «αιρόμενος εις το ύψος της περιστάσεως ανακοινώσατε εν συνόδω την εισήγησή σας, όπως συνταυτιζόμενος αδελφικώς και εναρμονιζόμενος με τας Κανονικάς ενεργείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναγράψητε εις τα δίπτυχα υμών το όνομα του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στήριξη στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την Ημέρα Αγέννητου Παιδιού

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη χαρά και τη στήριξή του, όπως είπε, στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την καθιέρωση της Ημέρας Αγέννητου Παιδιού, αλλά και την αγωνία της Εκκλησίας για τη ραγδαία άνοδο της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και την αυξανόμενη πρακτική της διακοπής της κύησης.

«Επαναλαμβάνουμε προς πάσα κατεύθυνση: προστατεύσατε τη μητρότητα και την τεκνογονία. Στηρίξατε την οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος ευχαρίστησε επίσης τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο για την πρόσκληση και τους «αδελφικούς λόγους» που απηύθυνε νωρίτερα ο κ. Άνθιμος στον λόγο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης