Φωτογραφίες – Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Ξεκίνησε πριν από λίγο η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν. Νωρίτερα ο ανακριτής είχε μελετήσει το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Αναγνωστόπουλος στον δικαστικό λειτουργό, μέσω του συνηγόρου του.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αναγνωστόπουλος προσήλθε στον ανακριτή λίγο πριν τις 10 το πρωί. Μεταφέρθηκε με μεγάλη πομπή τζιπ της αστυνομίας, ενώ φορούσε και σήμερα λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο. Κατά την άφιξή του γιουχαΐστηκε άγρια από πολίτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.  Όσο περίμενε για να ξεκινήσει η απολογία του, ο Αναγνωστόπουλος φέρεται να είπε «άντε να τελειώνουμε να μπω φυλακή, να ασχοληθώ με την ανατροφή του παιδιού». 

«Μελετημένη» η απολογία του πιλότου

Ο 33χρονος πιλότος, ευελπιστώντας να κερδίσει μακροπρόθεσμα τον βρασμό ψυχικής ορμής για να σπάσει τα ισόβια που επικρέμονται πάνω του, θα …παίξει το δυνατό του χαρτί που δεν είναι άλλο από την ψυχραιμία την οποία δεν έχασε ούτε ένα λεπτό από τη στιγμή της σύλληψής του. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το ψυχρό, χωρίς κανένα συναίσθημα βλέμμα που είχε ο 33χρονος πιλότος κατά την προσαγωγή του στην Ευελπίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με παροιμιώδη ψυχραιμία ο κατηγορούμενος μίλησε στην προανακριτική του απολογία και για τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν, στο νεκρό σώμα της οποίας δεν δίστασε να αφήσει τη μόλις 11 μηνών, Λυδία, μέχρι που έφτασαν οι αστυνομικοί. Ήταν μέρος του σχεδίου της ληστείας που είχε εφεύρει για να θολώσει τα νερά. Ακόμα και το μωρό φαίνεται πως «εργαλειοποιήθηκε» στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών για να προστατευτεί ο κατηγορούμενος.

Συνεννόηση των δύο οικογενειών για το μωρό 

Τώρα πάντως ο ίδιος ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίζεται πως το μωρό είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει και γι’ αυτό δεν έχει καμία αντίρρηση να μείνει σε όποια από τις δύο οικογένειες, τη δική του ή του θύματος, επιλέξει το δικαστήριο. «Οι δύο οικογένειες είναι σε συνεννόηση για το θέμα του παιδιού» δηλώνει κι ο συνήγορός του, που θα επισκεφτεί για τον λόγο αυτόν την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του μάλιστα, ο κατηγορούμενος σκόπευε να ομολογήσει αλλά θέλει πρώτα να δει τι θα γίνει με το παιδί. Πρόκειται ωστόσο για έναν ισχυρισμό που παραμένει μετέωρος όχι μόνο διότι αυτό δεν συνέβη αλλά και γιατί χρειάστηκαν ώρες μετά την άφιξή του με το ελικόπτερο της Αστυνομίας από την Αλόννησο για να παραδεχτεί πως αυτός είναι ο δράστης της δολοφονίας.

Η έξωθεν εικόνα της οικογενειακής ευτυχίας

Μέσα στο γραφείο του ανακριτή, ο 33χρονος πιλότος θα επιστρατεύσει την έξωθεν καλή μαρτυρία την οποία είχε πετύχει, εκμεταλλευόμενος τη λάμψη και την οικονομική άνεση που είχε με την ιδιότητα του πιλότου.

«Με τη γυναίκα μου είχαμε φτιάξει μια χαρούμενη οικογένεια και ήμασταν ευτυχισμένοι που θα μπαίναμε σε λίγο καιρό στο δικό μας σπίτι. Όμως αυτό το τραγικό που συνέβη μας κατέστρεψε» είπε και στην προανακριτική του απολογία εξηγώντας με λεπτομέρειες στους αστυνομικούς όλες τις ενέργειες που έκανε για την αγορά του οικοπέδου όπου θα έχτιζαν το σπίτι τους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης